Події

У шахрайську пастку потрапив 81-річний житель райцентру Житомирської області: віддав 35 тисяч за «порятунок» доньки

11 November 2023, 12:20

У шахрайську пастку 10 листопада потрапив 81-річний бердичівлянин: чоловік вважав, що рятує свою доньку тож перерахував гроші аферистам, згодом він зрозумів, що його ошукали і звернувся до поліції.

Про це повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«Як з’ясували правоохоронці, до заявника зателефонувала невідома жінка та представилася нібито працівницею правоохоронних органів. Вона повідомила, що донька пенсіонера затримана та знаходиться у поліції. Співрозмовниця натякнула, що «залагодити питання» можна, але для цього потрібні гроші. Пенсіонер повірив незнайомці та через термінал перерахував на картковий рахунок аферистів 35 тисяч гривень. Лише за деякий час чоловік зателефонував доньці та з’ясував, що з нею все добре та у будь-які неприємності вона не потрапляла. Нині правоохоронці проводять розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетних до правопорушення осіб», - йдеться у повідомленні.

Водночас поліцейські нагадують: якщо вам надійшов подібний дзвінок, необхідно негайно зателефонувати родичам аби перевірити цю інформацію.

Окрім того, правоохоронці застерігають: якщо ви намагаєтеся виручити своїх близьких за допомогою хабаря, то самі вчиняєте злочин, передбачений ст. 369 (Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Будьте уважними, не дайте себе ошукати та не дозволяйте збагатитися вашим коштом Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим.

Нагадаємо, 15 вересня до Житомирського районного управління поліції звернувся житель Тетерівської громади, який повідомив, що повірив шахраям і переказав понад 187 тисяч гривень невідомій особі за порятунок доньки.

Як повідомляв Житомир.info, на початку жовтня 2023 року троє жителів Звягельщини віддали шахраям, які представились працівниками банків, близько 120 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство поліція Бердичів 
Матеріали по темі