Події

В райцентрі Житомирської області водій хабарем намагався відкупитися від патрульних

9 December 2023, 11:30

У Бердичеві водій хабарем намагався відкупитися від адміністративної відповідальності.

Про це 9 грудня повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«8 грудня інспектори сектору реагування патрульної поліції Бердичівського райвідділу на одній із вулиць райцентру зупинили автомобіль «ВАЗ-2107», водій якого порушив Правила дорожнього руху. За кермом транспортного засобу перебував 41-річний житель смт Гришківців. З’ясувалось, що чоловік, до всього, не має водійського посвідчення. Під час оформлення адміністративних матеріалів, аби уникнути відповідальності, він поклав у салон службового автомобіля «відкупне», хоча до цього був декілька разів попереджений про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди», - йдеться у повідомленні.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу Бердичівського РВП, працівники якої задокументували факт пропозиції хабаря та вилучили свідчення протиправного діяння. Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ. За це чоловікові може загрожувати від штрафу до позбавлення волі на строк до 4 років. Окрім того, відносно нього складені матеріали за порушення адміністративного законодавства – керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом (ч. 5 ст. 126 КУпАП) та за порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку (ч. 2 ст. 122 КУпАП).

Нагадаємо, вранці 4 грудня неподалік села Пряжева Житомирського району поліцейські зупинили Audi, водій якого знехтував Правилами дорожнього руху, під час складання протоколу за порушення ПДР та нетверезе водіння чоловік запропонував патрульним 100 доларів та 1000 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, у селі Станишівка Житомирського району 3 грудня 2023 року нетверезий водій Peugeot проїхав на заборонний сигнал світлофора, а тоді запропонував поліцейським хабаря.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар водій поліція Бердичів патрульний ПДР 
Матеріали по темі