Влада

У Житомирській області збираються перейменувати селище Першотравневе Бердичівського району

11 December 2023, 16:46

У Житомирській області хочуть перейменувати селище Першотравневе Бердичівського району Житомирської області на селище Лебединське.

Відповідний проєкт рішення сесії 11 грудня 2023 року оприлюднили на сайті Житомирської обласної ради.

Зазначається, що відповідно до пункту 26 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши рішення Бердичівської районної ради від 24.11.2023 № 161 «Про підтримку перейменування селища Першотравневе Бердичівського району Житомирської області», враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності від , обласна рада

ВИРІШИЛА:

1. Підтримати рішення Бердичівської районної ради від 24.11.2023 № 161 «Про підтримку перейменування селища Першотравневе Вчорайшенської сільської ради Бердичівського району».
2. Звернутися з клопотанням до Верховної Ради України щодо перейменування селища Першотравневе на селище Лебединське.
3. Направити рішення «Про перейменування селища Першотравневе Бердичівського району Житомирської області» у Верховну Раду України для прийняття відповідного рішення.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.


Скріншот проєкту рішення сесії облради

Нагадаємо, рішенням від 22 червня 2023 року Національна комісія зі стандартів державної мови рекомендувала розглянути можливість перейменування, зокрема, більш як п’яти десятків населених пунктів Житомирської області, серед яких було і Першотравневе. А в МОН пропонували скасувати рішення Національної комісії зі стандартів державної мови, яка рекомендувала змінити понад 1400 назв населених пунктів в Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перейменування облрада селище Першотравневе Лебединське проєкт рішення 
Матеріали по темі