Місто

За три тижні ми отримаємо пів тисячі дронів «Мольфар» для передачі ЗСУ, - міський голова Житомира

12 December 2023, 19:11

Військовим передали техніку від громади, проєкт «Житомирський дрон» працює, а місто незабаром отримає 500 дронів «Мольфар» для Збройних сил України.

Про це 12 грудня розповів міський голова Житомира Сергій Сухомлин під час прямого ефіру у фейсбуці.

«Минулого тижня, у четвер та п’ятницю, ми були на сході та на півдні України. Були у нашому житомирському 132-му окремому розвідувальному батальйоні, житомирській 148-й окремій артилерійській бригаді, у 46-й окремій аеромобільній бригаді. Передавали «мавіки», «матрікси» і «мавіки Т-ки» і решту. Ще одна машина поїхала, щоб передати (ред. техніку) до «Азову» та 95-ї бригади. У багатьох підрозділах сьогодні є дуже багато запитів по FPV-дронах. Зрозуміло, що поки наші західні партнери нам намагаються допомогти з боєприпасами, FPV-дрон дуже ефективний для того, щоб і стримати ворога і вразити бойову техніку. Знаєте, коли наш житомирський 138-й окремий батальйон ТрО показує відео, як вони вражають російський танк, це вражає: «пташка» за 15-20 тисяч гривень може вразити російську бойову техніку, яка коштує сотні тисяч доларів, якщо не мільйони», - розповів Сергій Сухомлин.

Міський голова також повідомив про те, що проєкт «Житомирський дрон» працює, перші понад 20 дронів уже зібрали. Крім того, місто незабаром отримає пів тисячі дронів «Мольфар» для передачі Збройним силам України.

«Запустили проєкт «Житомирський дрон» – заходьте всі, хто хоче задонатити, хто хоче сам зібрати цей дрон. Система вже працює, буквально вже завтра ми будемо отримувати перші понад 20 зібраних дронів. Після тестування вони поїдуть до наших військових. Сьогодні вже привезли перший такий дрон, це – дрон «Мольфар», який закупила міська рада. Я не впевнений, що вони за тиждень-два будуть, але десь за тижні три ми отримаємо 500 FPV-дронів, які отримають Збройні сили України. Це дрон, який може літати з ретранслятором до 20 кілометрів і вражати. Навіть якщо кожен 3-4 дрон долетить до цілі, то це приблизно 100-120 цілей, які ми разом вразимо. Тому підключайтеся до проєкту «Житомирський дрон», - розповів Сергій Сухомлин.

Зазначимо, що приєднатися до платформи «Житомирський дрон» можна за цим посиланням.

Нагадаємо, 20 листопада, у пресцентрі міської ради, міський голова Сергій Сухомлин презентував платформу «Житомирський дрон», на якій можна отримати кошти за зібраний власноруч FPV–дрон або просто задонатити.

Як повідомляв Житомир.info, 28 вересня 2023 року на сесії міської ради мер міста Сергій Сухомлин розповідав, що влада домовилась з житомирськими підприємцями і військовими частинами щодо збірки тисячі дронів, компоненти до яких закуплять за бюджетні кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин ефір дрон Мольфар Житомирський дрон ЗСУ громада FPV-дрон  
Матеріали по темі