Події

Шахраї зняли з кредитної картки жительки громади Житомирської області понад 10 тисяч гривень

13 December 2023, 11:49

Під час телефонної розмови за вказівкою шахрая, який представився працівником банку, жителька Овруцької громади натиснула клавішу «1» та надала співрозмовнику доступ до кредитної картки.

Про це 13 грудня повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«11 грудня до поліції звернулася 50-річна жінка з заявою про шахрайство. Після телефонної розмови з невідомим з її рахунку були зняті кредитні гроші. Поліція встановлює причетних до ошуканства», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронцям заявниця розповіла, що 10 грудня отримала на мобільний дзвінок від невідомого, який назвався представником банку. Він повідомив, що з технічних причин її банківську картку потрібно ідентифікувати. А для цього на телефоні потрібно натиснути клавішу «1», аби картку було розблоковано.

Вже після проведення такої «операції» жінці прийшло повідомлення про зняття кредитних коштів двома транзакціями у загальній сумі понад 10,5 тисячі гривень.

Наразі слідчими Овруцького відділу поліції № 1 (м. Овруч) Коростенського райуправління розпочато досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) КК України.

За вчинене законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Поліцейські вкотре нагадують, що працівники банку не можуть у телефонному режимі пропонувати проводити будь-які транзакції. Натискаючи запропоновані комбінації клавіш, ви дозволяєте провести певні операції за допомогою онлайн-банкінгу. Тож, якщо ви не збираєтеся особисто входити у свій електронний кабінет або робити перекази, оплату рахунків тощо, у жодному разі не виконуйте такі дії. Також не повідомляйте невідомим абонентам цифрові паролі, що надходять вам в текстових повідомленнях.

Якщо ви сумніваєтесь в отриманій під час телефонної розмови інформації - перевірте її, зателефонувавши на офіційний телефон банку (номер розміщено на звороті пластикової картки).

Нагадаємо, 5 грудня до Коростенського райуправління поліції звернулась 79-річна місцева жителька. Пенсіонерка віддала шахраю, який прийшов до її будинку, понад 75 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 25 листопада 2023 року пенсіонерка переказала 70 тисяч гривень шахраям, які повідомили, що її дочка потрапила у халепу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрай шахрайство гроші кредит кредитна картка телефон дзвінок працівник банку 
Матеріали по темі