Місто

Другий день без «Київстару»: житомиряни переходять до інших операторів, а у пунктах незламності пропонують безкоштовний Wi-Fi

13 December 2023, 17:04

В Україні вже другу добу триває збій мережі зв’язку мобільного оператора «Київстар», через який в житомирських магазинах черги за стартовими пакетами та новими сім-картами операторів, які й надалі надають свої послуги.

«У нас в дитини заняття і потрібно, бо уроки й домашнє завдання. Це ми можемо чекати, а діти й школа не чекає», – ділиться Олена.

«Сказали не знають, може буде до суботи. Я тільки зібралася їхати до Польщі, мені біда і там треба буде подзвонити синові», – каже Людмила.

«Ми не користуємось Київстаром, це для мами купую стартовий пакет», – каже Галина.

«Тому, що терміново потрібен звязок, і немає часу коли чекати й невідомо коли буде встановлення зв’язку», – каже Світлана.

«Треба якось звязатися з людьми, поговорити з кимось, бо звязку зовсім немає ніде, неможливо зловити», – розказує Андрій.

У першій половині дня в деяких точках продажу вже скупили всі сім-карти.

«Невідомо коли буде, бо пустий Глобал, Сільпо, АТБ все пусто, повністю. Наступна закупка стартових пакетів може буде в п'ятницю, але сподіваємося що ввімкнуть Київстар. І людей жалко і ціни підіймають», – розповідає продавчиня Марія.

Поліцейські наголошують, що в кожному відділку поліції регіону облаштовані «Пункти незламності», де є можливість скористатися Wi-Fi для зв’язку з рідними та близькими.

«Взагалі на території Житомирської області працює 5 пунктів незламності, це у нас тут в ГУНП, Житомирський райвідділ, Бердичівський, Коростенський та Звягельський та 43 пункту обігріву. Тобто, що в пунктах незламності, що пунктах обігріву, люди можуть отримати все необхідне, це, по-перше, тепло, зігрітися, зарядити свої пристрої, там є мережа Wi-Fi де також можуть зателефонувати своїм рідним та повідомити де вони знаходяться. У пунктах незламності люди можуть переночувати, у разі крайньої потреби, також отримати допомогу і медичну, тому що тут є і аптечки, тут також є продукти харчування, зігрітися та все необхідне. Якщо ви прийдете в пункт незламності, тут поруч є поліцейські, які чергують, навіть до них звернутися і сказати, яка саме вам потрібна допомога, якщо це зв’язок з рідними, вам можуть надати телефон з якого можна зателефонувати. Ось в нас є Wi-Fi, тобто людина може прийти і одразу підключитися, не чекаючи нікого та адреса найближчих медичних закладів, поліції та найближчі укриття, що теж вкрай важливо», – розповідає речниця ГУ Нацполіції у Житомирській області Вікторія Дубовик.

Ми вирішили відвідати один з найближчих пунктів незламності в центрі міста, але він виявився зачиненим.

Нагадаємо, в Україні з 12 грудня триває збій мережі зв’язку мобільного оператора «Київстар», через який в житомирських магазинах черги за стартовими пакетами та новими сім-картами операторів, які й надалі надають свої послуги.

Зранку, 13 грудня, у Житомирі біля магазинів мобільних операторів були черги, а у соцмережах активізувалися шахраї.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 12 грудня 2023 року у мобільного оператора «Київстар» стався технічний збій, у результаті якого стали недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази. Спеціалісти компанії працювали над усуненням проблеми. Згодом, в обідню пору в Мінцифри повідомили, що користувачі «Київстар» не можуть перейти на інших операторів, оскільки збій у мережі оператора вплинув на національний роумінг. Пізніше у компанії «Київстар» проінформували, що збій трапився через потужну хакерську атаку, абонентам обіцяли компенсацію. Спеціалісти компанії одразу розпочали відновлення сервісів, і станом на 20.00 год 12 грудня 2023 року частково відновили роботу послуг фіксованого зв`язку. Повністю зв’язок абонентам пообіцяли відновити 13 грудня.

У сюжеті 10 жовтня 2023 року ми дізнавалися, як у Житомирі працюватимуть «Пункти незламності» у випадку блекауту та що в них є.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зв'язок мобільний пункт незламності Київстар поліція черга старовий пакет сім-карта 
Матеріали по темі