Економіка

Чотири бізнеси у Житомирській області отримали понад 2 млн грн на розвиток за програмою «Гранти для ветеранів та членів їх сімей»

14 December 2023, 09:48

Троє учасників бойових дій та дружина ветерана отримали майже 2,4 мільйона гривень на розвиток власного бізнесу за програмою «Гранти для ветеранів та членів їх сімей».

Про це 13 грудня повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«У 15 хвилі подачі заяв за програмою «Гранти для ветеранів та членів їх сімей», яка тривала з 23 жовтня до 19 листопада, від Житомирської області було 4 учасники. Всі вони отримали позитивні рішення Державного центру зайнятості про надання їм грантів для реалізації поданих бізнес-планів», - йдеться у повідомленні.

З-поміж отримувачів грантів – троє учасників бойових дій та дружина ветерана. Для розвитку бізнесу вони отримають загалом майже 2,4 млн грн – кожен від 250 до 980 тис. грн. Завдяки таким державним інвестиціям у Житомирі масштабується приватний медичний кабінет, у Звягелі відкриється кафе, в Коростишеві запрацює млинниця, а в Баранівці розшириться деревообробний бізнес. Для втілення задуманого грантоотримувачі створять 12 нових робочих місць.

До відома, зі старту програми (з квітня 2023 року) жителі Житомирщини подали загалом 28 заяв на отримання «ветеранських» грантів, 11 з яких отримали позитивні рішення. Переможці отримають загалом близько 5,3 млн грн і додатково забезпечать роботою 25 людей.

Прийом заяв триває до 31 грудня і продовжиться у новому 2024 році.
Подати заяву можна через портал «Дія»: http://surl.li/ofxiq. Більше про програму тут https://is.gd/jxqZ7j

Нагадаємо, у вересні троє подавачів з Житомирської області на грантову підтримку ветеранських бізнесів від єРобота отримали позитивні рішення Державного центру зайнятості. Серед них двоє учасників бойових дій і дружина ветерана.

Як повідомляв Житомир.info, з 10 квітня 2023 року Уряд запустив нові грантові програми для ветеранів, завдяки яким вони зможуть отримати фінансову підтримку від держави для старту або розвитку своєї справи. Зазначалося, що захисники і захисниці, які мають бажання займатися підприємництвом або ж розвивати свій бізнес після повернення до цивільного життя, зможуть отримати грант від 250 тис. грн до 1 млн грн. Окрім того, другий з подружжя захисника зможе отримати грант 500 тис. грн на розвиток сімейного бізнесу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ветеран бізнес грант гроші учасник бойових дій УБД ветеран грант для ветерана центр зайнятості військовий 
Матеріали по темі