Місто

Хвилина мовчання та квіти: як у Житомирі вшановували пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

14 December 2023, 14:55

У Житомирі вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської облради.

«Щороку 14 грудня в Україні вшановують героїв-ліквідаторів найбільшої техногенної катастрофи у світі — аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Це день мужніх, безстрашних і самовідданих людей, які врятували людство ціною власного життя. Сьогодні ми вклоняємось їхньому подвигу та низько схиляємо голови перед світлою памʼяттю усіх, хто загинув у нерівному бою зі страшним невидимим ворогом. Висловлюємо слова щирої подяки усім ліквідаторам, які боролись з наслідками Чорнобильської катастрофи. З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Житомирі відбулись пам'ятні заходи», - йдеться в повідомленні.

До заходів долучилися заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, рятувальники, правоохоронці та громадськість.

«Присутні поклали квіти до меморіальної дошки пам’яті Міністра України у справах захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Г.О.Готовчиця, до меморіального пам’ятника працівникам органів внутрішніх справ – жертвам Чорнобиля, до пам’ятних знаків «Чорна біль» та «Пожежним, які врятували світ». Також квіти поклали до меморіальних плит з іменами вогнеборців, які пішли у вічність, та вшанували хвилиною мовчання памʼять кожного, чиє життя забрав Чорнобиль», - додають у пресслужбі облради.

А у відділі комунікації поліції в Житомирській області інформують, що вшановували пам’ять, зокрема, і правоохоронців-ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

«Більше тисячі працівників органів внутрішніх справ Житомирщини були серед тих, хто у 1986 році боровся з наслідками атомної аварії. На жаль, з роками стає все менше ветеранів, які цього дня приходять на зустріч. Та пам’ять про їх подвиг поліцейські передають від старшого покоління молодшим колегам», - зазначили в ГУНП.

Нагадаємо, 26 квітня 2023 року у Житомирі відбулися пам’ятні заходи до 37-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Спогади житомирян про ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС дивіться у відеосюжеті від 14 грудня 2021 року (14 грудня — День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС)

Як 14 грудня 2021 року у Житомирі вшановували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, дивіться також у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЧАЕС Чорнобиль Чорнобильська трагедія вшанування облрада 
Матеріали по темі