Влада

У Житомирській ОВА «прозоро» відзвітували про облаштування укриттів по області за десятки та сотні мільйонів гривень

15 December 2023, 14:40

Робоча група «Прозорість та Підзвітність» при Житомирській ОВА продовжує працювати над проєктами закупівлі за бюджетні кошти, задля запобігання зайвим витратам в умовах воєнного стану.

Про це 15 грудня повідомили на брифінгу у Житомирській ОВА.

«Як бачимо, ворог підступний і не припиняє завдавати удари по цивільній інфраструктурі. З метою підвищення громадської безпеки у 2022 році за кошти обласного бюджету у Житомирській області було розпочато улаштування укриттів в 11 громадських закладах (8 закладах освіти, 2 закладах охорони здоров’я та 1 адмінбудівлі). Загальна вартість проєктів становить 150,7 млн грн. На сьогодні 8 укриттів уже облаштовано», - сказав Василь Хомюк.

«У 2023 обласна рада погодила фінансування ще 14 таких проєктів: 9 укриттів передбачено влаштувати у закладах освіти, 1 – в закладі охорони здоров’я та ще 4 – в закладах соцзахисту. Вартість реалізації цих проєктів становить 234,9 млн грн. На сьогодні будівельні роботи розпочато на 12 об’єктах», - додають в ОВА.

За типами споруд цивільного захисту із 25 об’єктів улаштовується:

  • 13 найпростіших укриттів шляхом капітального ремонту підвальних приміщень;
  • 8 ПРУ (протирадіаційних), з яких 2 – шляхом нового будівництва, 2 – реконструкції, 4 – капітального ремонту.
  • З-поміж 17 укриттів, які влаштовуються у закладах освіти: 11 найпростіші, 5 протирадіаційні та 1 сховище.

За інформацією ОВА, загальна кошторисна вартість будівельних робіт по укриттях в освітніх закладах становить 251,1 млн грн. Профінансовано – 104,5 млн грн.

За кошти обласного бюджету в закладах охорони здоров’я улаштовується 3 укриття: 2 з яких мають тип споруди «сховище» і 1 – тип «найпростіше укриття». Капітальний ремонт сховищ у 2 обласних клінічних лікарнях вже завершено. Найпростіше укриття в обласному медичному спеціалізованому центрі у с. Зарічани знаходиться в процесі будівництві.

Загальна кошторисна вартість будівельних робіт по укриттях у закладах охорони здоров’я становить 71,5 млн грн. Профінансовано – 46,7 млн грн.

На сьогодні роботи з облаштування споруд цивільного захисту в комунальних закладах області профінансовано у сумі 165,8 млн грн, з яких 76,3 млн грн у 2022 році, 89,5 млн грн – видатки 2023 року.

Відповідно до проєктних рішень, разом із капітальним ремонтом або реконструкцією існуючих приміщень проводяться модернізація внутрішніх інженерних мереж (опалення, вентиляції, водопостачання, каналізації, системи освітлення, електропостачання з використанням енергозберігаючих технологій). Також встановлюються водонагрівачі, нові дизель-генератори та слабоструменеві системи. За потреби облаштовуються теплі переходи з основної будівлі.

В обласній військовій адміністрації нагадують, що запроваджується прийом повідомлень про можливе нецільове використання бюджетних коштів в умовах воєнного стану.

Відповідну інформацію надсилайте на електронну адресу: prozorist@apoda.zht.gov.ua. Це дозволить робочій групі “Прозорість та Підзвітність” аналізувати ситуації та вживати відповідні заходи за необхідності заходів у разі виникнення такої потреби.

Нагадаємо, відповідно до розпорядження №558 від 22 листопада начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко вніс зміни до складу робочої групи «Прозорість та підзвітність», додавши туди інспектора апарату Василя Хомюка та голову ГО Сергія Ткачука.

Як повідомляв Житомир.info, 10 жовтня 2023 року розпорядженням начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечко створено робочу групу «Прозорість та підзвітність». 13 жовтня 2023 року у Житомирській ОВА відбулося перше засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність», де заявили про готовність боротися з корупцією та запобігати «проявам цього явища на території області». А через місяць 10 листопада 2023 року Житомирська ОВА закликала повідомляти про нецільове використання коштів під час війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА звіт робоча група прозорість і підзвітність укриття захисна споруда обласний бюджет бюджет Хомюк 
Матеріали по темі