Суспільство

У Житомирі можна орендувати комунальне приміщення через електронні торги в системі «Прозорро.Продажі»

22 December 2023, 11:27

Вам потрібне приміщення для власної справи, але наразі немає можливості його придбати? Тоді можна розглянути варіанти оренди нерухомості державної або комунальної власності — часто такі пропозиції економічно вигідні. Орендувати приміщення можна через державну систему електронних аукціонів «Прозорро.Продажі».

  • Система пропонує актуальні оголошення з оренди державного чи комунального майна, в тому числі у Житомирській області.

До прикладу, Управління майном Житомирської обласної ради виставило на державний онлайн-аукціон з оренди нежитлове приміщення в центрі Житомира на вулиці Мала Бердичівська, 17Б. Воно знаходиться на третьому поверсі і може бути використано, наприклад, під офіс. Хоча цільове призначення ніяк не обмежується.

Об’єкт оренди має загальну площу понад 25 квадратних метрів. Стартова вартість оренди – менш як 26 гривень на місяць. Заявки від охочих позмагатися за лот на онлайн-аукціоні прийматимуть до 26 грудня. Торги в системі «Прозорро.Продажі» відбудуться 27 грудня.

Як працює державна електронна торгова система «Прозорро.Продажі»?

Оренда об’єктів через державні електронні аукціони — це можливість не лише ефективно управляти майном, а й залучати кошти під час війни до бюджетів громад або держави. До прикладу, від початку повномасштабної війни у Житомирській області провели 425 успішних аукціонів з оренди комунального майна. Торги принесли громадам загальний дохід у понад 1,8 мільйона гривень на рік.

В онлайн-аукціонах можна брати участь як фізичним, так і юридичним особам без прив’язки до регіону проживання або реєстрації. Система забезпечує прозорість процесу, чесну конкуренцію та справедливу ринкову ціну за об’єкт.

Щоб знайти приміщення державної або комунальної власності для оренди, необхідно:

  • зайти на сайт Прозорро.Продажі до розділу «Аукціони», обрати напрям роботи — «Оренда державного та комунального майна» — і отримати список доступних приміщень;
  • обрати об’єкт потенційної оренди;
  • зареєструватися на одному з акредитованих у системі майданчиків і подати заявку на участь;
  • сплатити реєстраційний та гарантійний внески;
  • взяти участь в аукціоні та зробити переможну ставку;
  • підписати протокол та договір оренди.

Знайти об’єкти у будь-якій області за потрібними параметрами можна у системі Прозорро.Продажі та на сайті Фонду держмайна України. А за новинами та пропозиціями ринку зручно стежити на телеграм-каналі ФДМУ та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: оренда житло Прозорро.Продажі електронна система продаж 
Матеріали по темі