Суспільство

Приватизація комунальної нерухомості на Житомирщині: що можна знайти на «Прозорро.Продажі»

23 December 2023, 11:14

Приватизувати державне або комунальне майно через електронну торгову систему «Прозорро.Продажі» доволі просто. Система гарантує чесну конкуренцію та прозорість процесу торгів на онлайн-аукціонах. Для підприємців приватизація державного чи комунального майна — це можливість дати розвиток бізнесу, адже система працює так, щоб вартість об’єктів справді відповідала ринковій ціні.

Що можна приватизувати на Житомирщині в грудні і січні?

  • На одній із вулиць адміністративного району Житомира пропонують приватизувати будівлю бази міської територіальної громади. До складу об’єкта також входить гараж і сарай. Приміщення розташовані на вул. Дмитра Донцова, 8. Загальна площа – майже 230 квадратних метрів.

Будівля бази тривалий час не використовувалася, тож перебуває в незадовільному стані та потребує капітального ремонту. Вартість об’єкта приватизації на онлайн-аукціоні, який відбудеться 28 грудня, стартує з 747,5 тисяч гривень. Заявки від охочих позмагатися за цей лот прийматимуть до 27 грудня.

  • А в смт Пулини Житомирського району на приватизацію в системі «Прозорро.Продажі» виставили нежитлову будівлю з господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами. Селище є центром територіальної громади, до якої входять 40 населених пунктів. А ще Пулини – це важливий транспортний вузол області, адже саме через це селище проходить територіальний автошлях, що з’єднує більшість підприємств області з міжнародною трасою Київ — Чоп.

Об’єкт приватизації в селищі знаходиться на вулиці Героїв Небесної Сотні, 13. Загальна площа одноповерхової цегляної будівлі – 407,5 м2. Об’єкт електрифікований, але водопостачання та газопровід – відсутні. Стартує вартість лота з 646,9 тисяч гривень. Заявки прийматимуть до 9 січня 2024 року, електронні торги в системі «Прозорро.Продажі» заплановані на 10 січня.

Переваги системи «Прозорро.Продажі»

Для держави та органів місцевого самоврядування продаж об’єктів, які не використовуються, – це можливість збільшити надходження до бюджетів і залучити інвестиції під час війни. До прикладу, з початку повномасштабного вторгнення органи місцевого самоврядування на Житомирщині провели 42 аукціони малої приватизації і заробили до своїх бюджетів майже 111 млн гривень.

За оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація нерухомість аукціон будівля Прозорро продаж Прозорро.Продажі 
Матеріали по темі