Економіка

Підприємці з Житомирської області можуть взяти участь у грантовій програмі та отримати на розвиток бізнесу від 250 тис. до 2 млн доларів

27 December 2023, 16:27

Великий бізнес Житомирщини може взяти участь у грантовій програмі на $15 мільйонів.

Про це 27 грудня інформує Житомирська обласна державна адміністрація.

«Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» у партнерстві з Міністерством економіки України оголошує про початок нової грантової програми для середніх та великих підприємств. Загальна сума фінансування складає $15 мільйонів. Один бізнес зможе отримати грант від $250 тисяч до $2 мільйонів», - йдеться в повідомленні.

До участі в програмі запрошуються підприємства з орієнтовним мінімальним обсягом річних продажів на рівні $8 мільйонів у гривневому еквіваленті. Цей показник є важливим з огляду на те, що цільовий приріст продажів за результатами реалізації концепції має скласти мінімум $2 мільйони.

Грантове фінансування учасники програми повинні спрямувати на розвиток бізнесу. Зокрема, для збільшення продажів, нарощування експорту та створення нових робочих місць.

Умовою участі у програмі є вкладення додаткових коштів – власних коштів підприємства або інших залучених підприємством ресурсів. Відбір учасників програми відбуватиметься у два етапи. Перший – оцінювання концепцій. На другому етапі учасникам, концепції яких будуть визнані кращими, буде запропоновано подати деталізовані грантові заявки. Одним із критеріїв оцінки концепцій буде кількість створених робочих місць.

Концепції мають бути подані не пізніше 29 лютого 2024 року. Очікується, що вони будуть втілені впродовж 12-24 місяців.

Детальніше про умови та порядок надання концепцій можна дізнатись за посиланням.

Нагадаємо, 19 грудня Житомирська облдержадміністрація повідомила про те, що громадські об’єднання та організації можуть взяти участь в грантовому конкурсі «Сміливі ідеї». Сума гранту від 25 000 до 80 000 доларів США

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2023 року для жінок запустили новий грантовий проєкт, який має на меті розширити можливості жінок із підприємницькими прагненнями створювати та керувати міні дитячими садками із доступними за ціною послугами для дітей віком до 3 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант бізнес розвиток підприємець облдержадміністрація USAID 
Матеріали по темі