Суспільство

Жінки з Житомирської області можуть взяти участь у грантовому проєкті для створення невеликих дитячих садочків

18 December 2023, 16:02

Для жінок запускають новий грантовий проєкт, який має на меті розширити можливості жінок із підприємницькими прагненнями створювати та керувати міні дитячими садками із доступними за ціною послугами для дітей віком до 3 років.

Про це 18 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Раді повідомити про початок проєкту «Розширення послуг із догляду за дітьми й дошкільної освіти через пілотування міні садочків», за ініціативи Міжнародної організації праці (МОП). Цей новаторський проєкт має на меті розширити можливості жінок із підприємницькими прагненнями створювати та керувати міні дитячими садками із доступними за ціною послугами для дітей віком 0-3 років, тим самим створюючи можливості для жінок з дітьми в Україні вийти на ринок праці», - йдеться у повідомленні.

Огляд проєкту: міжнародна організація праці запускає комплексну навчальну програму, спрямовану на формування у жінок навичок, знань та ресурсів, необхідних для створення успішних і доступних рішень із догляду за дітьми, раннього розвитку і дошкільної освіти (далі догляду за дітьми) в їхніх громадах. Проєкт спрямований на сприяння підприємництву, просування гендерної рівності та підвищення доступності послуг якісного догляду за дітьми.

Основні моменти навчального курсу: програма навчання включає 5-денний інтенсивний курс, для 30 відібраних учасниць. Цей тренінговий курс охоплює основні аспекти підприємницької діяльності в секторі догляду за дітьми. Учасниці отримають уявлення про управління бізнесом, ліцензування, фінансове планування та навички операційного менеджменту, що є ключовими для успішного ведення бізнесу. По завершенні курсу на основі конкурсу чотири найкращі бізнес-плани матимуть шанс на отримання грантів для запуску своїх міні дитсадків.

Хто може взяти участь?

Жінки з Київської та Житомирської областей, які мріють відкрити свій бізнес із догляду за дітьми віком 0-3 роки. Незалежно від того, чи ви маєте досвід підприємницької діяльності, чи людина, яка глибоко віддана справі позитивного впливу на освіту в ранньому дитинстві, ця програма створена для вас.

Як доєднатись?

Щоб стати частиною цієї трансформаційної подорожі, просто заповніть форму заявки на участь. Де поділіться своєю мотивацією, досвідом і планами щодо сприяння цілям проєкту. Прийом заявок відкритий до 25 грудня.

Інформаційна сесія: щоб відповісти на будь-які запитання або надати додаткові відомості, ми проведемо інформаційну сесію. Приєднуйтесь до нас, щоб дізнатися більше про проєкт, навчальний курс і можливості, які він відкриває для вас і вашої громади.

Гранти можуть отримати: ФОП, приватні підприємства, ТОВ, НГО.

Сума гранту – до $25 000 (USD).

У будь-який час протягом процесу подання заявки, апліканти можуть подати запитання або скаргу, надіславши електронного листа за адресою selectioncommittee.ilo@gmail.com.

Нагадаємо, з грудня діє освітньо-грантова програма «Початок» для розвитку підприємництва серед жінок. Навчання проходить у два етапи: онлайн та офлайн. Дві фіналістки проєкту отримають по 5 000 доларів, а 200 учасниць - по 3 000 доларів.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 28 листопада 2023 року в рамках програми «Власна справа» вже 517 підприємців у Житомирській обласні отримають понад 122 мільйони на власний бізнес. А у 15 хвилі подачі заяв за програмою «Гранти для ветеранів та членів їх сімей», яка тривала з 23 жовтня до 19 листопада, від Житомирської області було 4 учасники. Вони отримали майже 2,4 мільйона гривень на розвиток власного бізнесу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант жінка бізнес ФОП підприємець дитячий садок дитсадок дитина МОП 
Матеріали по темі