Місто

Житомирянин побачив, як поліцейські на заправці нібито застосовували силу до чоловіка і його забрала «швидка»

4 January 2024, 13:13

До редакції Житомир.info звернувся стурбований житомирянин Микола Кравчук. Він розповів, що став свідком, як поліція 2 січня застосувала фізичну силу до пересічного громадянина, після чого той потрапив в лікарню.

«Я стояв на заправці, пив каву і бачив, як йшов молодий чоловік, до нього під'їхала поліцейська машина. Як вони там спілкувалися я не знаю, що вони один одному казали, але вони почали до нього застосовувати фізично силу, він кричав, сильно. Я поїхав, а коли їхав назад побачив швидку й поліцейську машину, потім вони мене обігнали і я поцікавився, що за причинна: йшла людина, здорова, все нормально, а тут раптом швидка. Сказав жінці, що заїдемо до травмпункту. Заїхали, але його там не було і сказали, що він приймальнім відділенні, там вже підтвердили, що привезли невідомо, але він вже на операційному столі. Потім я поїхав в Богунське районне відділення і дав свідчення», – розповідає житомирянин Микола Кравчук.

Наші журналісти завітали на АЗС, де трапилася подія. Працівниця каже, що не була на зміні того дня, але зателефонувала колезі, яка нібито все бачила.

«Не знаю докладно що було, вже почули сигнал поліції. Одразу подумали, що хтось порушив правила дорожнього руху, а потім дивимося, що біля них людина кричить, а вони його укутували у фольгу, щоб не мерзнув, бо він був в одній кофті», - розповідає в телефонній розмові працівниця АЗС Марина.

У КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» кажуть, що дійсно вечорі 2 січня надходив пацієнт, якого швидка привезла з вулиці Жуйка. Лікар розповів про стан чоловіка.

«Доставлений швидкою допомогою до приймального відділення чоловік 48-ми років. Обставини травм суперечливі, у нього є закрита травма грудної клітини. Він поступав у важкому стані, зараз у свідомості. Пацієнт знаходиться на дообстеженні. З первинних даних, якими володіємо – це було падіння з висоти, там є забій грудної клітини, зараз дообстежуємо чи є пошкодження інших органів», - коментує завідувач анестезіології та інтенсивної терапії міської лікарні № 2 Василь Шутенко.

В патрульній поліції підтвердили, що виїжджали на виклик та розповіли, що чоловік стрибнув з мосту.

«2 січня близько 16:15 на місце виїхав екіпаж, оскільки отримав повідомлення про те, що на Бердичівському мосту стрибнув чоловік, вийшов з води та пішов у напрямку вулиці Жуйка. Екіпаж, який прибув на місце події, під час обстеження прилеглої території виявив схожого за описом чоловіка поблизу АЗС на вул. Жуйка. Чоловік перебував у схвильованому стані, його одяг був повністю мокрим, а також він скаржився на біль у грудях. Патрульні попіклувалися про чоловіка, загорнули його в термоковдру, викликали швидку та контролювали його стан до приїзду медиків. З зовнішніх ознак чоловік перебував в стані алкогольного сп'яніння, думаю медики це можуть підтвердити, майже нічого не пояснював патрульним, оскільки перебував у схвильованому стані», - розповідає старший інспектор пресслужби управління патрульної поліції в Житомирській області Тетяна Вигівська.

Переконують, що фізичну силу патрульні не застосовували.

«Виклик на лінію «102» про те, що патрульні вчиняють якісь протиправні дії також надходив. На місце події виїжджав екіпаж моніторингу, який розібрався в ситуації. Оцінивши всі докази, відео з бодікамер патрульних, порушень зі сторони патрульних не виявлено, жодні спецзасоби або фізична сила до даного громадянина не застосовувалися», - наголошує старший інспектор пресслужби управління патрульної поліції в Житомирській області Тетяна Вигівська.

Відео з камер патрульних на місці журналістам не вдалося отримати, запропонували зробити офіційний запит.

Як повідомляв Житомир.info, 20 січня 2021 року у поліції розпочали службову перевірку щодо поліцейських, які нібито побили хлопців у Малинському районі. Двоє підлітків розповіли,як з них вибивали зізнання у злочині, який вони не вчиняли.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція поліцейський патрульна поліція медик заправка міст патрульний Кравчук Шутенко Вигівська 
Матеріали по темі