Події

Майже сотню набоїв вилучили у жителя громади Житомирської області під час розслідування крадіжки

9 January 2024, 14:30

З’ясовували обставини злочину, а виявили набої: поліцейські вилучили боєприпаси у жителя Іршанської громади.

Про це 9 січня повідомляє Коростенське районне управління поліції.

«Увечері 8 січня оперативники Коростенського райуправління поліції вилучили майже 90 патронів та місткості з речовиною, схожою на порох, з господарського приміщення, що перебуває у користуванні 37-річного чоловіка. Поліцейські виявили заборонені для вільного зберігання предмети, встановлюючи обставини крадіжки, вчиненої раніше. На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці вилучили все виявлене та направили на експертне дослідження», - йдеться в повідомленні.

За словами власника гаража, виявлені предмети йому не належать, нібито все це залишилося від попереднього господаря.

Тож нині у межах досудового розслідування, розпочатого за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України, слідчі з’ясовують й зазначену обставину.

За вказані протиправні дії законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Водночас поліція вкотре нагадує: у разі виявлення за будь-яких обставин зброї та боєприпасів необхідно одразу ж звернутися до поліції та добровільно їх видати. У такому разі законодавством передбачено звільнення від кримінальної відповідальності. Крім того, пам’ятайте, що зберігаючи такі предмети вдома, ви наражаєте на небезпеку не лише себе, а й своїх близьких та оточуючих.

Нагадаємо, 5 січня поліцейські спільно з прикордонниками вилучили зброю та боєприпаси у трьох жителів Овруцької громади, які не мали законного права їх зберігати.

Як повідомляв Житомир.info, оперативники Звягельського райвідділу поліції отримали інформацію про можливе незаконне зберігання жителем Баранівської громади зброї і 26 грудня 2023 року провели санкціонований обшук за місцем проживання 47-річного чоловіка: виявили незареєстровану мисливську гладкоствольну зброю, понад сотню патронів різного калібру та дві місткості, всередині яких знаходився порох.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: набої крадіжка обшук поліція Іршанськ  
Матеріали по темі