Події

Понад 300 набоїв, автомат та рушницю вилучили у трьох жителів Житомирської області за минулу добу

10 January 2024, 16:17

За минулу добу в трьох жителів Житомирщини поліцейські вилучили понад 300 патронів та нелегальну зброю.

Про це 10 січня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Напередодні поліцейські отримали інформацію про можливе незаконне зберігання чоловіками небезпечних предметів, тож розпочали досудові розслідування. Вже 9 січня слідчі провели два обшуки на Попільнянщині, а третій – на Овруччині. Слідчі відділення поліції №2 (смт Попільня) Житомирського райуправління провели санкціонований обшук у помешканні 33-річного жителя Квітневої громади. На шафі у одній із кімнат квартири він зберігав автомат та 55 набоїв до нього», - йдеться в повідомленні.

Вже у самій Попільні поліцейські вилучили гладкоствольну рушницю, а також майже 80 патронів різного калібру в житловому будинку та гаражі 63-річного місцевого жителя. Чоловік розповів слідчим, що знайшов боєприпаси на сміттєзвалищі та в будинку свого батька, тож вирішив залишити знахідки та приніс додому.

Крім того, 64-річний житель Гладковицької громади Коростенського району зберігав без жодних спеціальних дозволів мисливську рушницю та понад 200 патронів різного калібру. Все це знаходилось в господарському приміщенні. Чоловік також пояснив поліцейським ВП № 2 (Овруч) Коростенського районного управління, що зброю та боєприпаси він знайшов у лісі.

Виявлене слідчі вилучили та направили до експертно-криміналістичного центру МВС для проведення відповідних експертиз. Одночасно у межах відкритих кримінальних проваджень поліцейські встановлюють походження небезпечних предметів.

За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 263 КК України) законодавством передбачено до 7 років позбавлення волі. Водночас не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Тож поліцейські закликають громадян бути відповідальними та у разі виявлення таких предметів одразу повідомляти про це до поліції чи місцевих органів влади. Подбайте про безпеку себе та оточуючих!

Нагадаємо, 8 січня під час обшуку, пов’язаного з крадіжкою, у 37-річного жителя Іршанської громади виявили майже сотню набоїв.

Як повідомляв Житомир.info, 5 січня 2024 року поліцейські спільно з прикордонниками вилучили зброю та боєприпаси у трьох жителів Овруцької громади, які не мали законного права їх зберігати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя набої автомат обшук поліція рушниця  
Матеріали по темі