Суспільство

Нерухомість під оренду: що можна знайти в системі «Прозорро.Продажі» у Житомирській області

11 January 2024, 14:36

Під адміністративну чи господарську діяльність: орендувати приміщення з такою метою можна через державну систему електронних аукціонів «Прозорро.Продажі». Органи місцевого самоврядування та держава активно користуються системою та виставляють на онлайн-аукціони свої об’єкти нерухомості.

«Прозорро.Продажі» пропонує актуальні оголошення з оренди державного чи комунального майна у різних областях України. Серед доступної нерухомості: офіси, склади, промислові споруди тощо. Фільтри допомагають відсортувати оголошення, наприклад, за регіоном.

Що можна орендувати в січні у Житомирській області?

  • У селі Шпичинці Бердичівського району пропонують винайняти нежитлову будівлю на вулиці Спортивна, 10. Село належить до Вчорайшенської сільської громади, що об’єднує 13 населених пунктів. Одноповерховий громадський будинок, який виставили на електронні торги, має понад 234 квадратних метри площі. Раніше тут були дитячі ясла, зараз цільове призначення для орендаря не обмежують. Об’єкт забезпечений системами електро-, водо- та газопостачання, має каналізацію та систему опалення, але потребує ремонту. Технічний стан — незадовільний. Стартова вартість місячної оренди — 2,7 тисячі гривень. Онлайн-аукціон в системі «Прозорро.Продажі» запланований на 22 січня, а заявки від охочих позмагатися за цей лот прийматимуть до 21 січня.


  • У смт Хорошів Житомирського району виставили на онлайн-аукціони під оренду одразу два приміщення. Їх можна обладнати під ательє, перукарню, офіс — обмежень щодо використання немає. Об’єкти оренди знаходяться на вулиці Героїв України, 37.



Перший простір має площу майже 48 квадратних метрів, а вартість оренди стартуватиме з понад 1200 гривень на місяць. Цінові пропозиції можна подавати до 21 січня, а електронні торги відбудуться 22 січня.

Ще одне приміщення, доступне для оренди у цій же будівлі, має площу менш як 20 квадратних метрів. Місячна вартість стартує з 510 гривень. Онлайн-аукціон відбудеться 23 січня, а заявки на участь у торгах можна подавати до 22 січня.

Чому «Прозорро.Продажі»?

Державна система електронних аукціонів «Прозорро.Продажі» дозволяє територіальним громадам залучити додаткові кошти для своїх потреб, якщо ті активно виставляють своє майно на торги. Адже гроші з оренди комунального майна надходять до місцевих бюджетів.

В аукціонах можуть брати участь як фізичні, так і юридичні особи без прив’язки до місця реєстрації чи проживання. Система «Прозорро.Продажі» забезпечує прозорість процесу торгів та чесну конкуренцію, а відтак — справедливу ринкову ціну лота.

Знайти об’єкти у будь-якій області за потрібними параметрами можна у системі Прозорро.Продажі та на сайті Фонду держмайна України. А за новинами та пропозиціями ринку зручно стежити на телеграм-каналі ФДМУ та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: оренда нерухомість Прозорро.Продажі Прозорро приміщення аукціон 
Матеріали по темі