Суспільство

На дорогах Житомирської області снігоприбиральна техніка працює третю добу поспіль

15 January 2024, 10:48

Попри інтенсивні снігопади на дорогах державного значення Житомирщини без обмежень в русі.

Про це 15 січня повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

«Третю добу поспіль на дорогах області безупинно працює снігоприбиральна техніка. Окрім комбінованих дорожніх механізмів, що одночасно розчищають сніг та обробляють дороги реагентами, працюють і грейдери для звільнення ділянок від предметів та для очищення узбіч, де сніг встиг ущільнитись», - йдеться в повідомленні.

Наразі на дорогах держзначення залучені 65 дорожників та працює 52 спецмашини.

«Що робимо:

  • проводимо прибирання залишків снігу з проїзної частини, узбіч, заїздів,
  • повторно обробляємо протиожеледними засобами дороги,
  • вручну розчищаємо від снігу автобусні зупинки, пішохідні переходи,
  • вирівнюємо після поривів вітру дорожні знаки та очищуємо їх від снігу», - інформують дорожники.

Дорожнє покриття здебільшого мокре, проїзд транспорту забезпечений.

«Але не варто втрачати пильність. За повідомленням Гідрометцентру, найближчими днями прогнозуються опади у вигляді мокрого снігу з морозами вночі.15 січня: вдень місцями невеликий сніг та мокрий сніг. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 0..-5°, вдень -3..+2°. 16 січня: місцями невеликий сніг.Температура вночі -3..-8°, вдень 0..-5°.Радимо водіям неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, слідкувати за зміною погоди та бути уважними на дорогах», - наголошують у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

Нагадаємо, 13 січня у Житомирі дорожники ліквідовували наслідки нічного снігопаду. Снігоприбиральна техніка працювала цілодобово, а на міські дороги висипали майже 130 тонн піскосуміші.

За добу у Житомирській області випало близько 30 сантиметрів снігу: 14 січня проїзд дорогами держзначення області забезпечено.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області з першої години ночі 13 січня 2024 року дорожня техніка розчищала з доріг сніг та обробляла покриття від намерзання льоду. До ліквідації наслідків негоди залучено 88 дорожників та 73 спецмашини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД дорожник сніг зима дорога спецмашина держзначення  
Матеріали по темі