Економіка

Кафе-млинниця, школа танців та кав’ярні: що цього разу відкриють «грантові» бізнесмени у Житомирській області

19 January 2024, 16:10

Останні підсумки за програмою «Власна справа», підбиті Державним центром зайнятості за період з 20 листопада по 17 грудня, виявились дуже результативними для Житомирщини. Адже кількість схвалених заявок від подавачів з нашої області є найбільшою: 26 із 248-ми. Цього разу Житомирщина навіть випередила постійних лідерів проєкту – Львівщину та Київщину, хоча в загальних підсумках за рік посідає 7 місце з-поміж регіонів України.

Про це 19 січня повідомляє Житомирська обласна служба зайнятості.

«Серед 26 отримувачів мікрогрантів до 250 тис. грн – одна компанія, п’ять початківців у бізнесі і 20 досвідчених підприємців. Загалом вони отримають близько 6,3 млн грн і в процесі діяльності створять 50 нових робочих місць. Новачки запланували відкриття кафе-млинниці, пекарні та кав’ярень. Діючі ФОПи передбачили у своїх бізнес-планах відкриття школи Pole Dance, створення шиномонтажної майстерні й станції обслуговування автомобілів, виробництво натуральної косметики та панчішно-шкарпеткових виробів, укладання тротуарної плитки, а також розширення салонів краси, інтернет-магазину, студії дизайн-проєктування та кав’ярень. А житомирська компанія, яка пропонує ринку меблеву фурнітуру і комплектуючі для меблів, з допомогою мікрогранту масштабує свою діяльність», - йдеться в повідомленні.

Загалом, з початку дії програми «Власна справа» у Житомирській області – 626 грантерів, які отримають понад 148 млн грн та в результаті реалізації своїх бізнес-ідей створять 1357 нових робочих місць.

Довідково: за програмою “Власна справа” проєкту єРобота можна отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць.

Більше про програму https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogrant-vlasna-sprava

Подати заявку можна через Дію https://is.gd/Zezi5a

Відповіді на запитання щодо умов програми та оформлення заявки на отримання мікрогранту можна отримати за телефоном «гарячої» лінії 063-214-41-75, а також в телеграм-каналі Житомирської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, Житомирська державна служба зайнятості ухвалила чергові рішення щодо надання мікрогрантів на розвиток бізнесу за заявами, які подавались у період з 20 листопада по 17 грудня 2023 року з урахуванням доопрацьованих заяв, поданих у попередні періоди. За кількістю переможців Житомирщина – на І місці серед регіонів України. Загалом за той період в Україні за програмою «Власна справа» були ухвалені чергові рішення в наданні мікрогрантів – ще 248 заявників отримають майже 60 млн грн на початок або розвиток бізнесу, що передбачає також створення 541 нового робочого місця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мікрогрант бізнес власна справа центр зайнятості ЦЗ 
Матеріали по темі