Економіка

Понад 3,1 млрд грн отримали підприємці Житомирської області за грантовими програмами у 2023 році

22 January 2024, 15:51

За минулий рік підприємці області отримали понад 3,1 млрд грн на розвиток власного бізнесу.

Про це 22 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Для підтримки розвитку підприємництва у Житомирській області здійснено популяризацію діючих державних та міжнародних програм з підтримки бізнесу. Так за минулий 2023 рік було видно близько 1500 грантів на суму понад 3,1 млрд грн - їх отримали підприємці та охочі займатися власною справою», - йдеться у повідомленні.

Також було проведено близько 50 заходів за участю бізнесу, інвесторів з обговорення проблемних питань та підтримки бізнесу.

Зокрема до Житомирщини на виконання програми релокації бізнесу перемістили свої виробничі потужності — 7 підприємств, з яких ФОП Фролов А.А. отримав грант на власну справу у розмірі — 180 тис. грн. та ФОП Завальна С.Л. — 2 мікрогранти.

Як повідомляв Житомир.info, за останні місяці 2023 року Житомирська область стала першою за кількістю переможців в отриманні мікрогрантів серед регіонів України. 1 серпня 2023 року обласний центр зайнятості зареєстрував 1000-ну заяву від жителя Житомирщини на отримання мікрогранту у сумі 250 тис. грн. Її подав житель міста Коростень, який з допомогою цих коштів планував відкрити атмосферну кав’ярню, де улюблений багатьма напій різних смаків і варіацій готуватиметься на піску.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант бізнес підприємець ФОП ОВА статистика гроші бізнесмен 
Матеріали по темі