Суспільство

Під аптеку та офіс мобільного оператора – яку нерухомість на Житомирщині можна орендувати через «Прозорро.Продажі»

29 January 2024, 13:31

Шукаєте приміщення під оренду в Житомирі чи області? Кілька варіантів комунальної нерухомості вже доступні в державній електронній торговій системі «Прозорро.Продажі». Система забезпечує прозорі торги, тому ви зможете винайняти приміщення за ринковою ціною. Держава та органи місцевого самоврядування можуть передавати своє майно в оренду виключно через «Прозорро.Продажі», тож перелік об'єктів справді широкий.

Якщо об’єкт належить громаді, отримані кошти надходять до місцевого бюджету. Від початку повномасштабного вторгнення громади в Житомирській області таким способом заробили понад 1,8 мільйона гривень на рік.

Нині у Житомирі шукають орендаря комунального приміщення в адмінбудинку на вулиці Домбровського, 38, який надаватиме послуги мобільного зв'язку, телекомунікацій та доступу до інтернету. Загальна площа об’єкта — понад 54 квадратні метри. Стартова вартість — 7,2 тисячі гривень на місяць. Онлайн-аукціон в системі «Прозорро.Продажі» відбудеться 6 лютого, а заявки від учасників будуть приймати до 5 лютого.


У селі Старий Любар Житомирського району пропонують орендувати приміщення під аптеку в дитячому стаціонарному відділенні місцевої лікарні, що знаходиться на вулиці Медична, 5. Потенційний орендар повинен мативідповідні дозволи та ліцензію для роботи. Також є додаткова умова — працевлаштувати фармацевтів КП «Аптека» №1 Любарської селищної ради. Ознайомитися з об’єктом можна у будні з 8:00 до 16:30. Стартує вартість місячної оренди з 12 тисяч гривень. Цінові пропозиції можна подавати до 6 лютого, а онлайн-аукціон запланований на 7 лютого.


Як працюють «Прозорро.Продажі»?

Знайти нерухомість державної або комунальної власності для оренди доволі просто. Необхідно на сайті «Прозорро.Продажі» перейти до розділу «Аукціони», обрати напрям роботи «Оренда державного та комунального майна» і отримати список доступних об’єктів. За допомогою додаткових фільтрів можна відсортувати варіанти — наприклад, за регіоном.

Система «Прозорро.Продажі» забезпечує рівний доступ до аукціону кожного учасника. Перемагає той, хто запропонує найвищу ціну. Наявніваріанти дуже різні — як за ціною, так і за площею.

Якщо ви натрапили на оголошення, яке вас зацікавило, потрібно зареєструватися на одному із 40 акредитованих онлайн-майданчиків (перелік є на сторінці кожного об’єкта). Після реєстрації ви зможете подати заявку на участь в аукціоні та зробити свою ставку. Якщо у вас виникатимуть складнощі, на допомогу прийде персональний менеджер.

Знайти об’єкти у будь-якій області за потрібними параметрами можна у системі Прозорро.Продажі та на сайті Фонду держмайна України. А за новинами та пропозиціями ринку зручно стежити на телеграм-каналі ФДМУ та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація нерухомість аукціон 
Матеріали по темі