Події

Злочинний вплив у колонії: в Житомирській області довічно ув’язненому «смотрящому» повідомили про підозру

29 January 2024, 16:11

Довічно ув’язненому «смотрящому» однієї з колоній Житомирщини повідомлено про підозру у злочинному впливі.

Про це 29 січня інформує пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури довічно засудженому громадянину повідомлено про підозру в умисному встановленні та поширенні в суспільстві злочинного впливу, вчиненому в установі виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1 КК України). Слідство встановило, що злочин скоїв неодноразово судимий житель Київської області, який наразі відбуває довічне ув’язнення в одній з колоній Житомирщини», - йдеться в повідомленні.

У його кримінальному «здобутку» - понад 20-річний «стаж» перебування у різних установах виконання покарань. Використовуючи свої особисті якості та можливості, мав широке коло кримінальних зв’язків як у колонії, так і поза межами, зокрема, із так званими «злодіями в законі».

Свідомо підтримуючи серед ув`язнених злодійські традиції, набув кримінального авторитету.

«Так, бувши наркозалежним, поширював серед засуджених наркотичні та одурманюючі речовини, організовував надходження і розподіл інших заборонених предметів. Також проводив серед засуджених азартні ігри, за участь у яких збирав кошти. Контролював надходження до «чорного общака» грошей та розпоряджався ними», - повідомили в обласній прокуратурі.

Здобувши статус «смотрящого», встановив у виправній колонії «свої» правила поведінки, у тому числі й з метою скоєння тяжких й особливо тяжких злочинів.

Досудове розслідування проводить другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Нагадаємо, 23 роки позбавлення волі на трьох – у Житомирській області засудили групу осіб за збут наркотичних і сильнодійних лікарських засобів у виправній колонії. Про це 18 січня розповіли у Житомирській обласній прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, відбуваючи покарання у місцях позбавлення волі в одній з виправних колоній Житомирської області, четверо чоловіків налагодили незаконний бізнес, а знаряддям для їх роботи слугували мобільні телефони. Засуджені називались благодійниками ООН та знімали кошти з банківських карток довірливих громадян. 5 січня 2024 року слідчі поліції оголосили фігурантам про підозру у шахрайстві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: колонія довічне в'язень тюрма прокуратура авторитет "смотрящий" підозра вплив  
Матеріали по темі