Місто

Двоповерхову недобудову в центрі Житомира забирають у власність міської громади, мер хоче на цьому місці новий сквер

30 January 2024, 12:49

30 січня на засіданні сесії міської ради, дали згоду на прийняття у комунальну власність Житомирської громади недобудованої двоповерхівки, по провулку Скорульського, 6.

«Сьогодні ми тільки дали згоду, там ще власник цієї будівлі має провести свої процедури. Після цього буде створена комісія, яка має підписати акти прийому–передачі. Тільки після реєстрації, після роботи цієї комісії буде реєстрація і тільки тоді вона вже буде власністю міської ради. Сьогодні перший крок, ми дали згоду на прийняття, але від власників є погодження, що вони готові його передати», – розповідає мер Житомира Сергій Сухомлин.

Міський голова каже, поки ніяких планів на цю будівлю не мають, але було б добре зробити там сквер.

«Ідей поки немає, я думаю, що там достатньо така щільна забудова. І те, що було б там класно, це зробити класний сквер в центрі міста. Ось трошки від Михайлівської, вже такої іноді дуже людної Михайлівської, зробити можливо класний сквер. Поруч дитяча недільна школа, поруч Михайлівський собор, і я думаю, що сквер там був би дійсно класним», – ділиться Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, влада планувала надати згоду на прийняття у власність Житомирської міської територіальної громади об’єкта незавершеного будівництва на проїзді Скорульського, 6. Відповідний проєкт рішення сесії26 січня 2024 року оприлюднили на сайті міської ради.

Як повідомлявЖитомир.info, недобудованій двоповерхівці по провулку Скорульського майже 20 років: у 2008 році тодішній мер Житомира Віра Шелудченко розповідала, що це будівля колишнього військкомату, яку перепродували кілька разів і яка «давно в приватній власності». Земельна ділянка площею 0,1597 га, на якій знаходиться недобудова, має цільове призначення «для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія недобудова нерухомість пров. Скорульського ПФУ міський голова Сухомлин 
Матеріали по темі