Події

Особисто доставляв розфасовані «дози»: в Житомирській області викрили інженера колонії, який постачав наркотики засудженим

1 February 2024, 13:22

На Житомирщині викрили працівника виправної колонії, який збував наркотичні засоби засудженим.

Про це 1 лютого повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурора Житомирської обласної прокуратури працівнику виправної колонії повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті наркотичних засобів у місцях позбавлення волі (ч. 2 ст. 307 КК України).

«Слідство встановило, що кримінальне правопорушення у сфері незаконного обігу наркотичних засобів скоїв інженер структурного підрозділу виправної колонії Житомирщини. Він домовлявся із засудженими про необхідну кількість «товару» та надавав реквізити власної банківської картки для попередньої оплати. Після отримання коштів підозрюваний особисто доставляв розфасовані «дози» на територію колонії та передавав їх наркозалежним ув’язненим», - йдеться в повідомленні.

Протягом січня 2024 року задокументовано декілька фактів збуту майже двох десятків згортків особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено – канабісу.


Фото: пресслужба Житомирської обласної прокуратури

«30 січня 2024, при черговій спробі збуту «товару» у виправній колонії підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України. Під час санкціонованих обшуків виявлено та вилучено понад 100 згортків з подрібненою зеленою речовиною, банківські картки, мобільні телефони та інші докази скоєння злочину», - інформують у прокуратурі.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади.


Фото: пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Досудове розслідування проводить другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за супроводу УСБУ в області та співробітників оперативного відділу цієї державної установи.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, довічно ув’язненому «смотрящому» однієї з колоній Житомирщини повідомлено про підозру у злочинному впливі: поширював серед засуджених наркотичні та одурманюючі речовини, організовував надходження і розподіл інших заборонених предметів, встановив у виправній колонії «свої» правила поведінки, у тому числі й з метою скоєння тяжких й особливо тяжких злочинів. Про це 29 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, відбуваючи покарання у місцях позбавлення волі в одній з виправних колоній Житомирської області, четверо чоловіків налагодили незаконний бізнес, а знаряддям для їх роботи слугували мобільні телефони. Засуджені називались благодійниками ООН та знімали кошти з банківських карток довірливих громадян. 5 січня 2024 року слідчі поліції оголосили фігурантам про підозру у шахрайстві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: колонія наркотики засуджений працівник прокуратура підозра конопля марихуана  
Матеріали по темі