Суспільство

Житомирська філія «Газмережі» розпочала безпекові навчання для школярів

6 February 2024, 12:55

За даними Житомирського обласного центру екстреної медичної допомоги упродовж 2023 року до центру надійшло 109 викликів із підозрою на отруєння чадним газом, із них 20 – до дітей. Внаслідок виїздів, до лікувальних закладів, було госпіталізовано 48 осіб, серед них 17 дітей. Лише з початку 2024 року бригади екстреної медичної допомоги здійснили 13 виїздів за фактом отруєння чадним газом, госпіталізували 6 осіб, в тому числі 2 дітей.

Чадний газ утворюється через неповне згорання природного газу, пропану, бутану, вугілля, дров. Джерелами можуть бути газові колонки й каміни з несправними димарями, автомобільні двигуни, печі.

Щоб попередити негативні наслідки необережного та неправильного поводження з газом у побуті, Житомирська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України», за підтримки Департаменту освіти Житомирської міської ради, розпочала навчання для ліцеїстів міста Житомира. Щотижня, до кінця навчального року, газовики розповідатимуть учням 4-х та 5-х класів правила безпечного поводження з газом.

«Завдання фахівців компанії — нагадати основи поведінки під час експлуатації газових приладів у побуті, сформувати відповідні навички та детальніше познайомити з роботою аварійно-диспетчерської служби.», — зауважила Юлія Петришена, начальниця прес-центру Житомирської філії ТОВ "Газорозподільні мережі України".

Перше заняття відбулося у 4-Г класі ліцею №3. Разом з дітьми фахівці підприємства обговорили можливі ризики при недбалому поводжені із газовими приладами та порядок дій при виявлені запаху газу. Також діти ознайомилися із приладами, які використовує газова аварійно-диспетчерська служба при виїздах на виклики за номером 104, аби перевірити та, за потреби, локалізувати витік газу.

У свою чергу, усі дорослі, які несуть відповідальність за життя і здоров’я дітей, повинні пам’ятати, що тема безпеки життя дитини невичерпна і повинна звучати постійно. Адже знання, уміння та навички з безпечного користування газом у побуті обов’язково знадобляться в майбутньому. Саме тому, газовики планують розширити територію проведення занять на усю Житомирську область.

Бережіть себе та своїх близьких! Споживайте газ відповідально!

Пресслужба Житомирської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ Газмережа Петришена чадний газ дитина навчання 
Матеріали по темі