Місто

Дніпрянин переїхав до Житомира, а повідомити про це дружину «забув»: з початку року поліцейські розшукали майже пів сотні людей

9 February 2024, 16:43

З початку року житомирські поліцейські встановили місцеперебування близько півсотні осіб, які перебували у розшуку.

Про це 9 лютого повідомило Житомирське районне управління поліції.

«Серед них 17 містян, які переховувалися від правоохоронних органів або ухилялися від виконання покарань за вчинені правопорушення, ще 28 – особи, які вважалися безвісно зниклими. Для розшуку зниклих відіграє важливу роль негайне звернення родичів. Адже, в переважній більшості випадків, місцеперебування поліцейським вдається встановити протягом перших діб після зникнення», - йдеться в повідомленні.

Досить часто підозрювані чи обвинувачені в учиненні кримінальних правопорушень, щоб уникнути покарання за скоєні діяння, виїжджають за межі області та повністю змінюють своє коло спілкування.

«Днями розшуківці затримали 26-річного чоловіка, який упродовж кількох місяців не з’являвся на судові засідання, де розглядалася справа щодо вчинення ним крадіжки. Своїми діями він унеможливив прийняття законного рішення. Окрім цього, розуміючи наслідки своїх учинків, чоловік змінив місце проживання та контактний телефон і не повідомив про це органи суду. Тож його було оголошено у розшук. Оперативники кримінальної поліції провели низку розшукових заходів та встановили, що нині чоловік проживає в одному з сіл Черкаської області. Тож правоохоронці затримали його та доставили до суду», - інформують правоохоронці.

Окрім цього, майже щодня до поліції звертаються громадяни за допомогою у розшуку рідних та близьких, з якими вони за тих чи інших обставин втратили зв’язок. Упродовж січня до Житомирського районного управління надійшло 29 таких звернень. Серед основних причин зникнення цих осіб стали родинні проблеми та небажання спілкування з родичами.

Для налагодження найбільш ефективної роботи у цьому напрямку, житомирські поліцейські тісно співпрацюють з колегами з інших областей України.

«Так, днями оперативники кримінальної поліції Житомирського РУП встановили місцеперебування 39-річного чоловіка, якого розшукували правоохоронці Дніпропетровської області. Виявилося, що він вирішив влаштувати особисте життя в обласному центрі, однак «забув» про це повідомити свою дружину. Схвильована жінка звернулася до місцевих правоохоронців. Щонайменше нині вона може бути впевнена, що життю її обранця нічого не загрожує», - розповідають поліцейські.

Нагадаємо, понад 7 тисяч осіб було подано у розшук торік за даними Міністерства внутрішніх справ. Найчастіше у розшук потрапляють через колабораціонізм, крадіжки та шахрайство.

Як повідомляв Житомир.info, 2 лютого 2024 року у Житомирі на Житньому ринку та на вулиці Домбровського патрульні затримали двох чоловіків, які перебувають у розшуку за двома статтями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розшук поліція зник Житомир  
Матеріали по темі