Події

Здали односельці: у громаді Житомирської області зловили молодика, який рубав дуби

16 February 2024, 12:01

Поліцейські викрили причетного до незаконної порубки лісу в Брусилівській громаді.

Про це 16 лютого повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«15 лютого до правоохоронців надійшло повідомлення від жителів села Ковганівки про те, що у лісовому масиві неподалік вирубують дуби. Поліцейські слідчо-оперативної групи відділу №2 (м. Коростишів) Житомирського райуправління на місці події зафіксували незаконну вирубку. За слідами від шин на землі правоохоронці розшукали автомобіль УАЗ за кілька кілометрів від місця порубки. Його причеп був наповнений вже порізаними колодами. За кермом автівки знаходився 19-річний житель селища Брусилова. Як з’ясувалось, молодик, зрозумівши, що привернув увагу селян, покинув кілька стовбурів на місці необробленими. Те, що встиг порізати, забрав із собою», - йдеться в повідомленні.

Відтак правоохоронці вилучили у причетного транспортний засіб з вантажем та знаряддя вчинення діяння. Нині слідчі поліції розпочали досудове розслідування.

Попередня правова кваліфікація події - ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України. Законодавством таке правопорушення карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі чи позбавленням волі терміном до 3 років.

Нагадаємо, чоловіку, який у березні 2023 року вирубав три дерева на території Станишівської громади, присудили штраф майже 17 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 12 лютого 2024 року правоохоронці встановили двох причетних, які на території лісгоспу Житомирської області вирубали понад 9 кубометрів лісу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево деревина дуб поліція ГУНП Брусилівська громада 
Матеріали по темі