Події

У райцентрі Житомирської області 19-річна дівчина знайшла телефон і переказала собі з нього 40 тис. грн на онлайн-ігри та розваги

28 February 2024, 09:46

Прихопила чужий телефон й витратила гроші: бердичівські правоохоронці завершили розслідування крадіжки. До поліції звернувся 51-річний містянин із повідомленням про зникнення його засобу зв’язку. Чоловік розповів, що останній раз телефон був в наявності, коли він перебував у місцевій крамниці. Опрацьовуючи надану інформацію, оперативники кримінальної поліції Бердичівського райвідділу встановили причетну до події жінку.

Про це 28 лютого повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«19-річна бердичівлянка свою провину визнала й розповіла, що знайшла мобільний телефон на зупинці біля магазину. Тож чужий гаджет вона залишила собі. До того ж дівчина витратила на онлайн-ігри та розваги близько 40 тисяч гривень з картки заявника, що була прив’язана до гаджета», - йдеться в повідомленні.

Слідчі Бердичівського райвідділу поліції за процесуального керівництва окружної прокуратури оголосили фігурантці про підозру за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. 26 лютого матеріали кримінального провадження були скеровані до суду. Мобільний телефон правоохоронці повернули власнику.

Відповідно до чинного законодавства обвинуваченій такий вчинок може вартувати від 5 до 8 років ув’язнення.

Водночас поліцейські закликають громадян дбати про збереження власного майна та захист гаджетів від стороннього доступу:

  • встановлюйте надійні паролі на ваші смартфони, планшети, ноутбуки та періодично їх змінюйте. Для цього можна скористатися сервісами автоматичної генерації паролів;
  • використовуйте двоетапну авторизацію у соцмережах, месенджерах, банківських застосунках та інших онлайн-сервісах;
  • регулярно перевіряйте та очищуйте у своєму браузері вкладку «безпека» - там, де зберігаються ваші паролі;
  • у разі втрати гаджета негайно блокуйте банківські картки, що «прив’язані» до нього та скористайтеся функціями безпеки, що передбачені деякими виробниками пристроїв.


Нагадаємо, у Бердичеві 20-річна жінка вкрала телефон у свого гостя, підібрала пін-код і переказала собі 40 тисяч гривень. Про це 8 лютого повідомив Бердичівський районний відділ поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 2 січня 2024 року до поліції звернувся 61-річний житель Овруцької громади та повідомив про те, що у нього були викрадені банківські картки та з рахунків зняті 45 тисяч гривень. Чоловік розповів, що підозрює у причетності до крадіжки свою знайому, яка влітку гостювала у нього. 31-річну жінку викрили правоохоронці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка картка банкінг поліція телефон банківська картка Бердичів переказ гроші злодійка  
Матеріали по темі