Події

Чоловік, який восени ловив рибу на водосховищі Житомирської області, має сплатити штраф та відшкодувати збитки в сумі понад 15 тис. грн

7 March 2024, 13:39

Суд підтвердив вину жителя с. Гамарня, який ловив рибу на території місцевого заповідника.

Про це 7 березня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Розглянувши матеріали, що надійшли від Державної екологічної інспекції Поліського округу про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина, який 10 листопада 2023 року на території гідрологічного заказника місцевого значення «Гамарня» на території зимувальної ями Малинського водосховища ловив рибу за допомогою колючого знаряддя лову методом багріння, Малинський районний суд визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.91 КУпАП», - йдеться у повідомленні.

На порушника накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі дев’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Згідно проведеного Інспекцією розрахунку, загальний розміршкоди, завданої діями порушника в результаті незаконного вилову водних біоресурсів, склав понад 15 470, 52 грн.

У разі, якщо порушник не відшкодує завданих довкіллю збитків у добровільному порядку, буде вирішуватися питання для примусового їх стягнення у судовому порядку.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2023 року інспектори виявили чоловіка, який драчем ловив рибу у зимувальних ямах Малинського водосховища. Розмір заподіяної довкіллю шкоди, згідно з проведеним фахівцями Інспекції розрахунку, становила понад 15 000 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибалка водосховище Гамарня суд екоінспекція 
Матеріали по темі