Економіка

У Житомирській області розпочали весняну посівну кампанію: найбільше засіяли пшениці та вівса

12 March 2024, 13:11

На Житомирщині розпочали посів ранніх зернових та зернобобових культур.

Про це 12 березня повідомила пресслужба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Весняна посівна кампанія третій рік поспіль проходить в умовах воєнного стану. Не зважаючи на непрості умови, місцеві агропідприємства продовжують забезпечувати продовольчу безпеку України і Житомирщини та вирощувати різноманітні культури, які вкрай необхідні для виробництва стратегічної продукції. Вже дванадцять областей розпочали посівну ярих культур. Станом на 7 березня в Україні засіяно 68 тис. га. З них – 4,3 тис. га пшениці, 38,9 тис. га ячменю,23,3 тис. га гороху та 1,5 тис. га вівса», - йдеться у повідомленні.

В сільгосппідприємствах Житомирщини розпочався посів ранніх зернових та зернобобових культур. Станом на 1 березня 2024 року посіяно 1,0 тис. га пшениці, 0,5 тис. га ячменю, 0,9 тис. га вівса та 0,2 тис. га гороху.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці серпня 2023 року в Житомирській області успішно завершили збір ранніх зернових і зернобобових культур. Аграрні показники вразили своєю стабільністю та позитивним розвитком - намолочено 869,2 тис. тонн зерна, що на 9,1 тис. тонн більше ніж минулого року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аграрій земля посівна кампанія посів зернові врожай ОВА 
Матеріали по темі