Події

Сім років тюрми присудили водію за смертельну ДТП, що сталася у листопаді в селі Житомирської області

14 March 2024, 17:16

Суд призначив 7 років тюрми водію, який у листопаді керував п’яний автомобілем і спричинив ДТП, в результаті якої загинули дві пасажирки, а двоє дітей потрапили до лікарні.

Про це 14 березня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурора Житомирської обласної прокуратури місцевого жителя визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху під час керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (ч. 4 ст. 286-1 КК України). Його засуджено до 7 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 10 років», - йдеться у повідомленні.

Прокурор у суді довів, що 29-річний мешканець Звягельського району скоїв смертельне ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

При цьому він мав заборону сідати за кермо, оскільки суд чотири рази позбавляв його прав, у тому числі і за керування у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.

Пізно увечері, у листопаді 2023 року, обвинувачений повертався з гостей. Рухаючись на заокругленій ділянці дороги у с. Кропивня Звягельського району, він не зменшив швидкості, унаслідок чого легковик вийшов з-під контролю, злетів на узбіччі і перекинувся на дах.

У ДТП загинули двоє пасажирок. Діти однієї з них – 11-річна дівчинка та її дворічний братик - отримали травми.

З дня затримання і до набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Як повідомляв Житомир.info, 16 листопада 2023 року близько 23:40 29-річний водій ВАЗ-21053, рухаючись у с. Кропивня, не впоравшись з керуванням, допустив з’їзд транспортного засобу за межі проїзної частини. Унаслідок цього авто перекинулось на дах. В результаті ДТП дві жінки загинули, а двоє дітей, 11 та 2 років, потрапили до лікарні. 17 листопада водія взяли під варту без права на заставу. 14 лютого 2024 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала, що водія судитимуть: йому загрожувало покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура вирок ДТП дитина Кропивн 
Матеріали по темі