Події

Настоятеля храму УПЦ МП підозрюють у розбещенні дитини в селі Житомирської області

25 March 2024, 15:14

На Житомирщині священника УПЦ МП однієї з територіальних громад підозрюють у розбещенні неповнолітньої.

Про це 25 березня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва ювенального прокурора Коростенської окружної прокуратури настоятелю храму повідомили про підозру у розбещенні неповнолітньої (ч. 1 ст.-156 КК України). Розслідуванням встановлено, що злочин проти статевої свободи неповнолітньої восени минулого року скоїв настоятель храму, який належить до УПЦ (МП), що в одній з територіальних громад області. Підозрюваний певною мірою скористався соціальним статусом неповнолітньої. Дитина була позбавлена батьківського піклування, проживала у сім’ї піклувальників – дідуся і бабусі, яка за станом здоров’я обмежена у пересуванні», - йдеться у повідомленні.

Священник та потерпіла проживали в одному селі, були знайомі. Підозрюваний при зустрічі на вулиці чинив тиск на неповнолітню, вимагав приходити до нього у двір, та, користуючись відсутністю будь-яких сторонніх очевидців, вчиняв розпусні дії. Потім давав невелику суму грошей «на морозиво».

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування проводить Коростенське райуправління поліції.

Нагадаємо, у лютому вчителя танців з Житомира, якого понад 10 років тому судили за сексуальне насильство над дітьми, знову викрили на збереженні порнографії.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2023 року жителю Житомирської області присудили 15 років тюрми за розбещення та ґвалтування малолітньої похресниці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбещення неповнолітня священник УПЦ МП прокуратура  
Матеріали по темі