Суспільство

На дорогах та зупинках громадського транспорту Житомирської області проводять благоустрій та прибирають сміття

2 April 2024, 16:29

У Житомирській області на дорогах державного значення та зупинках громадського транспорту проводять благоустрій та прибирають сміття.

Про це 2 квітня повідомляє пресслужба Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

«Проводимо весняне прибирання автошляхів державного значення Житомирщини. Працівники підрядних організацій збирають та вивозять на сміттєзвалище тонни сміття з доріг державного значення області. Роботи виконуються на головних напрямках автошляхів», - повідомляють дорожники.

Де на дорогах найбільше скупчується сміття:

  • у смугах відводу (більшою мірою – узбіччя доріг),
  • зупинках громадського автотранспорту, поблизу урн,
  • на проїзній частині доріг (потрапляють сторонні предмети, що можуть заважати безпечному руху транспорту).

Зібрати вручну пляшки, поліетилен та багато інших відходів, завантажити та перевезти до сміттєзвалища – не зовсім дешева праця, особливо це дається взнаки при вкрай обмеженому фінансуванні на потреби експлуатаційного утримання доріг державного значення в цьому році.

«Наголошуємо користувачам автошляхів на розсудливості: не викидайте сміття з вікна автомобіля на узбіччя та не приносьте з собою пакети з побутовими залишками до автозупинок. Це не лише шкодить екології, а й забирає кошти, що могли б бути спрямовані на ремонт вибоїн на дорогах. На додаток нагадуємо, що викинуті недопалки поблизу сухої трави на узбіччя – це загроза виникнення пожеж. Також звертаємось до представників органів місцевої влади з проханням посилити нагляд за санітарним станом прилеглих до автошляхів територій в населених пунктах, особливо звернути увагу на стихійні сміттєзвалища», - наголошують у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

Нагадаємо, 7 березня у Житомирській області на дорогах державного значення ліквідовували ями, прибирали та встановлювали дорожні знаки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД прибирання зупинка дорога сміття благоустрій узбіччя дорожник  
Матеріали по темі