Місто

В закладах професійної освіти Житомира лише 30% учнів з міської громади

3 April 2024, 11:46

На наступний навчальний рік у п’яти закладах професійно-технічної освіти, які знаходяться в Житомирській міській територіальній громаді, буде навчатися майже 2,6 тисячі учнів.

Про це 3 квітня 2024 року на засіданні міськвиконкому повідомила перша заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко під час затвердження планової мережі закладів освіти на 2024/2025 навчальний рік.

«Плануємо 2582 учні. По регіональному замовленню у нас лише 30% навчаються діти Житомирської територіальної громади, 70% - з Житомирської області. У 2023/2024 роках регіональне замовлення було на 896 учнів. Сьогодні ми плануємо (регіональне замовлення) на 975 учнів і далі є планове зростання – за п’ять років воно буде перевищувати 1,5 тисячі», - сказала Світлана Ковтуненко.

У додатку до проєкту рішення є планова мережа закладів професійної (професійно-технічної) освіти державної форми власності на 2024/2025 навчальний рік: найбільше учнів буде у Центрі професійно-технічної освіти м. Житомира (вул. Селецька) – 683, найменше планують у Житомирському професійному політехнічному ліцеї (вул. Старовільська) – 143.



Нагадаємо, Міністерства освіти і науки у березні цього року визначило 72 професійно-технічні училища, у яких оновлять майстерні за кошти міжнародних партнерів і бізнесу, серед них – три з Житомирської області: Коростишівський професійний аграрний ліцей, Головинське вище професійне училище нерудних технологій та Житомирське вище професійне технологічне училище.

Як повідомляв Житомир.info, станом на жовтень 2022 року в п’яти житомирських ПТУ, які належать державі, але фінансуються з міського бюджету, навчалося 2577 учнів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком профосвіта Ковтуненко ПТУ регіональне замовлення освіта 
Матеріали по темі