Суспільство

Жительці райцентру Житомирської області, яка у соцмережі закликала «давити нацистів без жалю», суд призначив умовне покарання

5 April 2024, 11:20

Суд призначив покарання 68-річній злочинниці, яка поширювала матеріали про виправдовування збройної агресії рф проти України.

Про це 5 квітня інформує пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«Раніше ми писали, що 68-річна уродженка міста Звягеля через заборонену мережу «Однокласники» з власної вебсторінки проставляла відмітки “Клас” та розміщувала публікації з виправдовуванням збройної агресії російської федерації проти України.

В одній із поширених жінкою публікацій було зображення з військовослужбовцем рф та прапором рф, яке містило текст: «Давите нацистов, ребята, без жалости».

Дії зловмисниці кваліфіковано відповідно до ч. 2 ст. 436-2 КК України, як поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, та до ч. 3 ст. 436-2 КК України — поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, вчинених повторно.

Суд призначив прибічниці росії покарання у виді 5 років позбавлення волі, однак на підставі ст. 75 КК України лиходійку звільнено від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку тривалістю 2 роки.

Нагадаємо, 14 лютого пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області повідомляла, що 68-річна звягелянка, яка поширювала матеріали про виправдовування збройної агресії рф проти України, постане перед судом.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області суд призначив 2,6 року обмеження волі чоловіку, який виправдовував російську агресію відвідувачам занять з йоги. Про це 30 січня 2024 року інформувала пресслужба Богунського районного суду м. Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок глорифікація ст. 436-2 соцмережа Звягель рф війна звягелянка виправдання рф  
Матеріали по темі