Події

Чоловіку, який декілька разів вдарив військового на майдані Згоди у Житомирі, суд призначив штраф 34 тис. грн

5 April 2024, 14:17

Суд призначив покарання чоловіку, який декілька разів вдарив військового поблизу зупинки на майдані Згоди у Житомирі.

Вирок Корольовського районного суду м. Житомира від 2 квітня оприлюднений 4 квітня у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«14.03.2024 року близько 17 години 30 хвилин ОСОБА_3, перебуваючи поблизу зупинки громадського транспорту «майдан Згоди» по вулиці Східна в м.Житомирі, підійшов до військовослужбовців ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, які виконували заходи із оповіщення офіцерів запасу та військовозобов`язаних, де безпричинно почав висловлюватись нецензурною лайкою в їх сторону. В цей же день, час, місці та за вказаних обставин, ОСОБА_3, якому ОСОБА_4 зробив зауваження з приводу нецензурної лайки в їх бік, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, не дотримуючись правил поведінки в суспільстві щодо нормального спілкування людей, з метою самоутвердитися за рахунок приниження інших осіб і показати свою зверхність, наблизився до ОСОБА_4 та безпричинно умисно наніс останньому долонею лівої руки два удари в потилицю, після чого, продовжуючи свої протиправні дії, правою ногою завдав один удар в область тулуба останнього», - йдеться у вироці суду.

Обвинувачений свою провину визнав повністю, обтяжуючих обставин не встановлено. Також суд взяв до уваги те, що чоловік призваний на військову службу під час мобілізації та є учасником бойових дій.

Тож суд визнав винним обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч.1 ст.296 КК України (Хуліганство), та призначив покарання у виді штрафу в розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34 000 гривень.

Вирок може бути оскаржений до Житомирського апеляційного суду через Корольовський районний суд м. Житомира протягом 30 днів з дня отримання його копії. Вирок суду першої інстанції, ухвалений за результатами спрощеного провадження не може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав розгляду провадження за відсутності учасників судового провадження, не дослідження доказів у судовому засіданні або з метою оспорити встановлені досудовим розслідуванням обставини.

Нагадаємо, у Житомирі поліція з 3 лютого зʼясовувала походження людської кінцівки, виявленої на території гаражного кооперативу: частину людської ноги вночі на територію приніс собака. 5 лютого з’явилася інформація, що особу загиблого встановлено – це 32-річний житомирянин. На брифінгу 8 лютого начальник ГУНП у Житомирській області Олег Трачук розповів подробиці: під час конфлікту один військовий вбив іншого.

Як повідомляв Житомир.info, 9 листопада 2023 року в соцмережах почали активно поширювати відео бійки, яка сталася на вулиці Гоголівській у Житомирі між цивільним і військовим – працівником ТЦК та СП. 10 листопада 2023 року Житомирський обласний ТЦК та СП оприлюднив коментар щодо бійки на Гоголівській у Житомирі: неприйнятна ситуація, яку зараз активно роздмухує агресор, мобілізований, який зараз служить в роті охорони Житомирського об'єднаного міського ТЦ та СП, раніше захищав Україну на передових позиціях в складі 95-ї окремої бригади ДШВ та отримав поранення. Згодом учасник бійки надав поліції свої пояснення та повідомив про неправомірні дії працівників ТЦК.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок військовий ТЦК та СП ТЦК м.Згоди зупинка конфлікт побиття бійка 
Матеріали по темі