Події

Житомирські прикордонники зупинили вантажівку, яка перевозила 8 тонн каменю-пісковику без відповідних документів

8 April 2024, 14:14

На Житомирщині прикордонники задокументували факт порушення правил використання надр.

Про це 8 квітня повідомляють прикордонники на сторінці Північний кордон. Держприкордонслужба у facebook.

«Днями на Житомирщині, в межах Олевської об’єднаної територіальної громади, оперативні співробітники 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців зупинили вантажівку, яку використовували для незаконного перевезення корисних копалин. Оглядаючи транспортний засіб прикордонники, зі слів водія, з’ясували, що у вантажівці перебуває близько 8 тонн каменя-пісковику. Керманич для перевірки надав документи, які не відповідали дійсності та, як з’ясувалось, в яких були внесені неправдиві відомості», - йдеться у повідомленні.

За даним фактом прикордонники повідомили відповідні органи та на місце події викликали слідчу-оперативну групу від Нацполіції для встановлення всіх обставин правопорушення. Також правоохоронцям направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого ст. 240 ККУ «Порушення правил охорони або використання надр».

У відділі комунікації поліції Житомирської області Житомир.info розповіли, що за фактом виявлення вантажівки правоохоронці розпочали перевірку.

Нагадаємо, на трасі Київ-Чоп у Житомирському районі 4 березня з напівпричепа вантажівки MAN випав величезний камінь, який був ненадійно закріплений. Подія сталася поблизу Коростишівської об’їзної.

Як повідомляв Житомир.info, 18 листопада 2023 року за допомогою квадрокоптера прикордонники виявили трьох чоловіків, які незаконно видобували камінь-пісковик на півночі Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонник камінь надра документи вантажівка Олевськ  
Матеріали по темі