Місто

Комунальники вже тиждень прибирають Житомир: очищають газони, прибирають шляхопроводи та кладовища

9 April 2024, 09:36

Весняний місячник у Житомирі триватиме до кінця квітня, працівники комунальних підприємств долучилися до весняного загальноміського прибирання.

Про це 8 квітня 2024 року повідомляє пресслужба міської ради.

«Очищають газони від опалого листя, гілля та сміття, перекопують та підживлюють багаторічні рослини, розгортають та обрізають кущі троянд у квітниках, формують та обрізають кущі дерев хвойних та листяних порід, обкопують дерева та кущі в скверах; садять дерева та кущі, вивозять сміття – таку роботу здійснює КП «Зеленбуд». Замкова гора, вул. Северина Наливайка, майдан Путятинський, проспект Незалежності, 45 (зелена зона), проспект Миру 4-12,вул. Театральна,вул. Київська,вул. Велика Бердичівська, майдан Корольова, Новий бульвар, майдан Польовий; майдан Корольова, Новий бульвар, вул. В. Бердичівська, 85, озеленена ділянка біля КП «Лікарня №1», Старий бульвар, 1, вул. Київська, 98-116, майдан Польовий, майдан Соборний, майдан Перемоги, 12, вул. Перемоги, 2, вул. Д.Донцова, вул. Київська, 13, вул. Театральна – тут працювали зеленбудівці з 1 по 5 квітня», - йдеться у повідомленні.

Працівники КП «Експлуатація штучних споруд» прибрали шляхопровід на вул. С.Параджанова, підходи до нього та схили прилеглої території, міст на вул. Вільський шлях, підходи та на схили прилеглої території; дорожній змет на мостах та шляхопроводах по вул. Короленка, вул. Троянівська, вул. Сосновій, проспекту Миру, вул. Київській, вул. Жуйка. На пров. 2-й Кривий, 10 зрізали порослі та прибрали прилеглу територію. Вивезли 48 куб.м сміття.

«Прибрано території котелень та прилеглі до них території 2250 кв.м. Вивезено 23 куб.м сміття», - звітує про свою роботу КП «Житомиртеплокомуненерго».

КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» зрізав та вивіз молоду поросль дерева та кущі на Смолянському цивільному кладовищі (0,2 га), Вільському (0,24 га), Корбутівському (0,8 га); Польському кладовищах (0,4 га). Працівники прибрали 1200 кв.м території від опалого листя, хвої та трави на Корбутівському старому та діючому цвинтарях. Вивезли 42 куб.м сміття на закритих кладовищах та 64 куб.м на Корбутівському кладовищі.

До весняного загальноміського прибирання були задіяні працівники всіх комунальних підприємств: 67 працівників та 5 одиниці техніки «Зеленбуду», 35 працівників та 6 одиниць спецтехніки КП «Експлуатація штучних споруд», 34 працівники та 2 одиниці техніки КП «Житомиртеплокомуненерго», 45 працівників та 5 одиниць спецтехніки підприємства КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування».

«Весняний місячник у Житомирі триватиме до кінця квітня. Вкотре звертаємо увагу:про вивіз сміття з прибудинкових територій потрібно завчасно подбати, домовитись із перевізником, управляючою компанією чи ОСББ. Не захаращуйте зелені зони», - наголошують у міській раді.

Як повідомляв Житомир.info, мер Сергій Сухомлин підписав розпорядження про щорічне загальноміське весняне прибирання, яке розпочнеться з 1 квітня 2024 року і триватиме до кінця місяця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прибирання благоустрій КП Зеленбуд  
Матеріали по темі