Місто

Начальник Житомирського ТТУ розповів за якими адресами планується заміна колій та асфальтного покриття

10 April 2024, 17:35

Минулого року комунальне підприємство «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» відремонтували колії та дорожнє покриття за кількома адресами. Цьогоріч заміна асфальту планується за такими вулицями: вул. Корольова, вул. Небесної сотні на перетині з вул. Львівська та вул. Грушевського. Також, дорожні роботи відбудуться по вул. Бориса Тена.

«Підприємство оголосило закупівлю на асфальтування 1300 кв.м колій. Самі колії у нас в стані, який потребує капітального ремонту. Ми з силами підприємства робимо поточний ремонт, усуваємо на найбільш болючі ділянки. Ціна квадратного метра асфальтування залишилась у нас на рівні минулого року, приблизно десь 1300 гривень квадратний метр. Взагалі ми об'явили на 1300 кв.м, що є приблизно 1 мільйон 800 тисяч гривень»,- пояснив начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв.

Щоранку на маршрут виходять 6 трамваїв. Вони перебувають не в найкращому стані, проте замінити їх неможливо, адже тоді треба перероблювати всю лінію колій.

«Наразі у нас виходять 6 трамваїв. З погляду потоку пасажирів, не потреби в більшій кількості трамваїв. В тому вигляді, в якому вони зараз є, то це так, ми підтримуємо його в тому стані, колії підтримуємо»,- розказав начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв.

Начальник ТТУ розказав, що ще однією причиною ремонту асфальту біля колій є отримання КП приписів та протоколів від поліції.

«Наше підприємство неодноразово отримувало приписи й протоколи від дорожньої поліції, це якщо говорити про стан колій. Відповідно до закону ми відповідаємо за стан асфальтного покриття між коліями та метр покриття біля колій»,- розказав начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв.

Розпочати ремонтні роботи планують з трамвайних стрілок, що розташовані на вул. Корольова. Рух трамваїв під час ремонту зупинятись не буде.

Нагадаємо, комунальне підприємство «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» оголосило тендер на послуги з поточного ремонту дорожнього покриття трамвайних колій. Інформація про закупівлю з очікуваною вартістю 1 млн 785 тис. грн 9 квітня оприлюднена в системі «Прозорро».

Як повідомляв Житомир.info, 3 серпня 2023 року частково було перекрито автомобільний рух на перехресті майдану Перемоги та вулиці Грушевського через ремонт трамвайних колій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ колія трамвай Лазарєв ремонт  
Матеріали по темі