Суспільство

Адвокату, якого викрили на шахрайстві із землею у Житомирській області, обрали запобіжний захід — понад 908 тис. грн застави

11 April 2024, 12:48

Прокуратура Житомирщини в апеляції домоглася застави на суму понад 908 тис. грн адвокату, підозрюваному у заволодінні правом оренди на значний масив землі.

Про це 11 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурор Коростенської окружної прокуратури обґрунтовано довів в апеляційній інстанції необхідність застосування запобіжного заходу у виді значної суми застави адвокату, підозрюваному у шахрайстві в особливо великих розмірах, підробці документів, зловживанні повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки, та легалізації майна, здобутого злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 366,ч. 1 ст. 209 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За результатом розгляду апеляційної скарги прокуратури на рішення суду першої інстанції 09.04.2024 Житомирський апеляційний суд ухвалив застосувати до особи заставу на суму 908 400 грн. Також на підозрюваного покладено обов’язки з’являтися до слідчого, прокурора та суду за викликом, не покидати місце проживання без дозволу, а в разі його зміни – повідомляти правоохоронні органи.

Також скасовано рішення Малинського районного суду про відмову окружній прокуратурі у задоволенні клопотання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2024 року на Житомирщині співробітники Служби безпеки викрили адвоката, який організував незаконний механізм «оренди» юридично не успадкованих земельних ділянок: фігурант підписував договори оренди з «мертвими душами», тобто з власниками земельних ділянок, які померли. Досудовим розслідуванням встановлено, що організував механізм рівненський адвокат, який мешкає у Малині. Маючи доступ до відповідних баз даних та реєстрів, зловмисник «вирахував» 170 не успадкованих земельних ділянок, які знаходяться на території Малинської громади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: адвокат прокуратура запобіжний захід застава Малин шахрайство 
Матеріали по темі