Події

Чоловіку, який у Житомирі стріляв з автомата у правоохоронців та виготовляв психотропи, присудили 10 років тюрми

12 April 2024, 13:07

У Житомирі агресивного зловмисника, який стріляв в оперативників з автомата, засудили до 10 років позбавлення волі.

Про це 12 квітня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення Житомирської окружної прокуратури чоловіка визнано винним у незаконному придбанні і зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів, незаконному виготовленні й зберіганні психотропної речовини у великих розмірах без мети збуту, у повторному незаконному придбанні та зберіганні прекурсорів у великих розмірах з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин, а також у замаху на вбивство правоохоронців, у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 309, ч. 2 ст. 311, ст. 348 КК України). Його засуджено до 10 років позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.

Прокурор у суді довів, що 35-річний житомирянин у березні 2020 року, серед інших злочинів, скоїв замах на вбивство працівників поліції.

«Того дня, близько 18 години, оперативна група проводила затримання фігуранта, який перебував у розшуку у зв’язку з ухиленням від відбування покарання, призначеного вироком суду за раніше скоєні злочини. Коли правоохоронці прийшли до помешкання, де, крім нього, знаходилася ще й співмешканка з малолітньою дитиною, він вчинив опір та здійснив постріл з автомата ZASTAVA у бік оперативників. На щастя, куля зрикошетила по стіні», - розповідають у прокуратурі.

На прохання поліцейських кинути зброю обвинувачений не припинив агресії, а почав перезаряджати автомат, погрожуючи «прошити бронежилети та забрати декількох на той світ, бо набоїв вистачить на всіх». Після кількагодинних перемовин засудженого все ж затримали.

У помешканні вилучили автоматичну нарізну стрілецьку вогнепальну зброю, майже сотню бойових припасів до неї, значну кількість прекурсорів, психотропну речовину амфетамін масою майже п’ять грамів, що є великим розміром, обладнання для його виготовлення, інші хімічні складові тощо.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень Житомир.info знайшов відповідний вирок Богунського районного суду від 8 квітня 2024 року, нижче - скриншоти з вироку:

Нагадаємо, у Житомирі на вулиці Небесної Сотні, 48 ввечері 26 березня 2020 року правоохоронці затримували чоловіка, який вчинив стрілянину з і причетний до кримінальних порушень. Наступного дня правоохоронці повідомили, що чоловік був у розшуку з 2019 року, він був засуджений за злочини пов'язані з незаконним обігом наркотиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стрілянина вирок автомат поліція прокуратура суд  
Матеріали по темі