Події

П’яна жінка викрала прапор з могили військового у громаді на півночі Житомирської області

22 May 2024, 16:51

В Овруцькій громаді поліцейські розшукали жінку, яка викрала прапор з могили військового.

Про це 22 травня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«Про те, що з місця поховання захисника України, який загинув у червні 2022 року, зник стяг, до поліції повідомила його мати, 73-річна жителька Овруцької громади. Обставини події з’ясовували правоохоронці відділу поліції № 1 (м. Овруч) Коростенського райуправління. Поліцейські встановили, що до наруги над могилою причетна 42-річна односелиця загиблого. 15 травня жінка вживала спиртні напої, а згодом, йдучи дорогою між селами Бондари та Красносілка помітила на кладовищі Державний прапор. Тоді вона зірвала з флагштока стяг, встановлений біля могили воїна, та забрала з собою», - йдеться у повідомленні.

Слідчі кваліфікували такі дії жінки за ч. 3 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) КК України.

21 травня поліцейські, за процесуального керівництва Коростенської окружної прокуратури, вручили жінці письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Наразі триває розслідування.

За такі дії передбачено покарання — до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у ніч на 23 березня у Романівській громаді чоловік пошкодив могилу військового через ревнощі.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2023 року у селі Стара Буда Потіївської ОТГ в Житомирській області невідомі пошкодили кілька могил та огороджень навколо них, вирізаючи дерева на кладовищі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція могила наруга кладовище військовий прапор 
Матеріали по темі