Економіка

«Житомирський ЛГЗ» продавав алкоголь дешевше, ніж була його собівартість – збитки майже 63 млн грн

29 May 2024, 17:48

«Житомирський ЛГЗ» продавав алкоголь собі у збиток за цінами, нижчими за собівартість.

Про це 24 травня повідомила Державна аудиторська служба України.

Державна аудиторська служба України на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України провела аудит та ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод». Загальна сума виявлених збитків, неотриманих доходів та зайвих витрат складає 62,8 млн грн.

«Зокрема, під час контрольних заходів виявлено факти використання філією підприємства енергоносіїв у завищеному обсязі, що призвело до збитків на 4,5 млн грн. За підрахунками аудиторів, такий обсяг енергоносіїв, наприклад, є достатнім для виробництва спирту «Люкс» у кількості понад 34 тис. дал. Це дало б змогу отримати додаткові доходи від реалізації продукції на загальну суму близько 11 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Натомість на ДП «Житомирський ЛГЗ» виявлено низку випадків надання необґрунтованих знижок, що дозволяло реалізовувати продукцію за цінами, нижчими за її фактичну собівартість й нижчою за ту, що була визначена договорами.

У результаті такої безгосподарності підприємство зазнало збитків на понад 22 млн грн, а також понесло зайвих витрат й не отримало доходів на суму 40,6 млн грн.

Матеріали ревізії діяльності ДП «Житомирський ЛГЗ» передані до Управління Служби безпеки України в Житомирській області.

Нагадаємо, у вересні 2023 року на Житомирщині перевіряли підприємства-боржники. З-поміж тих, хто мав найбільшу заборгованість були Житомирський лікеро-горілчаний завод та санаторій «Дениші».

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого 2022 року ексдиректору Державного підприємства «Житомирський лікеро-горілчаний завод» та його спільникам повідомили про підозру у заволодінні майже 700 тис. грн бюджетних коштів під час ремонту обладнання державного заводу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЛГЗ Держаудитслужба Житомирський ЛГЗ збиток аудит алкоголь собівартість  
Матеріали по темі