Суспільство

Житомирська область отримує найменше коштів на вирішення чорнобильських проблем

18 September 2007, 12:14

Частина діагностичного та лікувального обладнання, яке працює в районах, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, відпрацювало свій ресурс на 400 відсотків. Про це розповів заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас, повідомляє інформаційна служба радіостанції „Житомирська хвиля”.

За словами Торбаса, гроші не виділяються навіть на обслуговування та ремонт техніки, придбаної за кошти Чорнобильського фонду. А, наприклад, на щорічне сервісне обслуговування магнітно-резонансного ядерного томографа необхідно 800 тисяч гривень, які на сьогодні витрачаються з місцевого бюджету.

Загалом проблема фінансування чорнобильських програм не втрачає гостроти вже багато років. Так, рівень фінансування медико-санітарного забезпечення громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, за останні чотири роки знизився з 64-ох до 33-ох з половиною відсотків – навіть не від потреби, а від  запланованого в державному бюджеті. З невідомих причин Житомирська область отримує найменше коштів на вирішення Чорнобильських проблем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі