Місто

Житомиряни виграли суд по справі скандального будівництва «АТБ» на Київській, 6

28 February 2017, 16:41

Судові суперечки навколо землі, що на розі вулиць Театральної та Київської у Житомирі, тягнуться вже близько чотирьох років. Люди не хочуть, аби ТВЦ «Олеся» будував у них під вікнами черговий маркет. Натомість хочуть, щоб на цьому місці з’явився сквер Героїв Небесної сотні.

Тому 28 лютого у Корольовському районному суді людно: активісти, «айдарівці» і навіть народний депутат України Сергій Мельничук. Усі вони зібралися заслухати справу про визнання незаконним акту на користування ТВЦ «Олеся» скандальною ділянкою.

Перед початком засідання між активістами та захисниками інтересів ТВЦ «Олеся» - «айдарівцями» - знову спалахує словесний конфлікт.

Проте зірвати судове засідання не вдалося. Учасники по справі перейшли до судових дебатів. У яких як адвокат позивачів, так і відповідача стояли на своєму.

«Наше підприємство законно і отримало у користування земельну ділянку і всі дозвільні документи на сьогоднішній день, що стосуються будівництва та використання даної земельної ділянки», - каже адвокат відповідача Денис Гриценко.

«Хочу, щоб суд прийняв законне рішення і задовольнив позов», - зазначив адвокат позивача Володимир Красовський.

Після суддя вирушив до нарадчої кімнати для прийняття рішення, у результаті постановивши.

«Позов задовольнити, визнати незаконним та скасувати п. 2.5 рішення 17 сесії 21 скликання Житомирської міської ради від 26 лютого 1993 року про надання в користування ТВЦ «Олеся» земельної ділянки по вул. Київській,6 у м. Житомирі площею 0,4 га для будівництва культурно-адміністративного центру з прибудованим 9-поверховим житловим будинком за рахунок знесення будинків по вул. Театральній 5-а, 5-б та будинку по вул. Київська,6. Скасувати акт на право користування землею площею 0,4 га по вул. Київській,6. Скасувати державну реєстрацію на право користування землею площею 0,4 га по вул. Київській,6, шляхом скасування запису у книзі записів державних актів на право постійного користування землею. Стягнути з Житомирської міської ради, приватного підприємства «Творчо-виробничий центр «Олеся» виплати на користь Ульянової Віри Дмитрівни по 275 грн 60 коп. сплаченого судового збору. Стягнути з Житомирської міської ради, приватного підприємства «Творчо-виробничий центр «Олеся» по 640 грн судового збору на користь держави. Рішення суду може бути оскаржене до Апеляційного суду Житомирської області через Корольовський районний суд м. Житомира, шляхом подання апеляційної скарги протягом 10 днів з дня його проголошення», - зачитав суддя Корольовського районного суду м. Житомира Юрій Драч.

Адвоката Володимира Красовського активісти зустрічали оплесками.

«Надіюсь, що рішення суду залишиться в силі і справедливість повернеться у місто Житомир. Нарешті на тому місці, де мала бути інша будівля, яка не пасувала нашому місту і не була прийнята громадою, буде сквер. Тому будемо чекати апеляційних засідань», - сказав адвокат позивача.

Активісти кажуть: далі будуть залучатися підтримкою депутатів Житомирської міської ради, членів виконкому та громади.

«Ми боролися майже 4 роки. Ми йдемо до кінця, ми будемо відстоювати свої права. В даному випадку - це іще права громади на земельну ділянку на Київській, 6», - ділиться Ігор Ульянов. 

Нагадаємо, в жовтні 2014 року на сесії Житомирської міськради депутати проголосували за повернення 0,4 га по вул.Київська, 6 у власність міста, але судові позови тих, хто хотів побудувати  магазин «АТБ», це не зупинило.

Як повідомляв Житомир.info, 22 березня 2016 року на сайті Житомирської міської ради була опублікована петиція щодо збору підписів за створення скверу героїв АТО та Небесної сотні на ділянці, де знесли «АТБ». У квітні активісти почали готувати майданчик для створення на цьому місці «Скверу Героїв України» і збирали кошти. Ввечері 29 червня на розі Київської-Театральної з’явилися чоловіки у військовій формі і поставили там залізний вагончик: вони проти скверу, бо на цьому місці можуть побудувати будинок з квартирами для учасників АТО. На розі вулиць Київська-Театральна 3 липня кілька десятків людей зібралися, щоб підтримати ідею створення на цьому місці скверу. 4 липня 2016 в прес-центрі міської ради активісти зустрічалися з мером Житомира – обговорювали долю земельної ділянки на розі Київської-Театральної. Пізніше скандальну ділянку на Київській, 6 знову огородили зеленим парканом.

У жовтні 2016 року мер Сергій Сухомлин розповів про свою заяву до прокуратури у зв'язку з погрозами "активістів", пов'язану з його відмовою обміняти ділянку на Київській, 6 на ділянку на Тетерівському бульварі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі