Місто

Житомиряни взялися за скандальне «АТБ»: прибрали цегляний будиночок та готують майданчик під сквер

13 April 2016, 16:15

13 квітня громадські активісти та небайдужі житомиряни почали готувати майданчик під сквер на місці колишнього «АТБ».

На своїй сторінці у Facebook Рух Автомайдан Житомир написав, що до них вже підходили працівники патрульної поліції й ЖЕКу та з’ясовували, чим вони займаються.

«13.04 2О16. День четвертий почався з різного роду візитів. Ми стаємо популярними. Зранку до нас завітала патрульна поліція, інспектор державної архітектурно-будівельного контролю, представники ЖЕКу і депутати. Одним цікаво, іншим дивно, треті взагалі за викликом. Тішить одне – всі ми однодумці у реалізації поставленої мети. СКВЕРУ БУТИ!!!», – зазначається на сторінці в соцмережі.

За словами помічника нардепа України Борислава Розенблата Юлії Чепюк, всі роботи щодо підготовки майданчику під сквер, роблять за кошти народного обранця.

«Група житомирських активістів звернулася до народного депутата Борислава Розенблата з проханням допомогти розпочати зведення цього скверу. Нардеп надав людей і техніку, щоб розвалити цегляний будиночок в центрі, який залишився, бо він заважав. Разом з місцевими жителями вирішили утеплити і розмалювати стіну будинку. Сьогодні встановили «лєса» і почали ґрунтувати. Всі роботи ведуться за кошти Борислава Соломоновича», – сказала помічник народного депутата Юлія Чепюк.

Як повідомляв Житомир.info, з квітня 2013 року громада Житомира виступає проти будівництва магазину в історичній частині міста. На початку червня цього року активісти знесли будівельний паркан, а представник забудовника говорив, що компанія готова йти на компроміс. В липні 2014 року на прес-конференції перший заступник мера Сергій Сухомлин повідомив, що скандальне будівництво може поновитися, адже Дніпропетровський суд скасував попереднє анулювання декларації на будівництво супермаркету. У вересні ситуація загострилася: біля управління містобудування та архітектури на вул.Щорса сталася бійка між атиківстами та представниками забудовника, через це міська влада скасували заплановані на 2 жовтня громадські слухання.10 жовтня на сесії Житомирської міськради депутати проголосували за повернення 0,4 га по вул.Київська, 6 у власність міста. Після цього за два дні робочі і техніка компанії «Фаворит», яку за 1 гривню найняли житомиряни, розчистили майданчик в центрі міста від каркаса скандального маркету «АТБ».

В січні 2015 року міськвиконком прийняв рішення про оголошення конкурсу на найкращий проект благоустрою ділянки за адресою вулиця Київська, 6: за три місяці на конкурс надійшло лише три проекти і строки проведення продовжили, але результати конкурсу досі не відомі.

22 березня 2016 року на сайті Житомирської міської ради була опублікована петиція щодо збору підписів за створення скверу героїв АТО та Небесної сотні на ділянці, де знесли «АТБ».

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі