Спорт

Поразка останньої слов’янської збірної на Євро-2012. Репортаж житомирського журналіста

22 June 2012, 11:03

Фотозвіт та враження від матчу 1/4 чемпіонату Євро-2012 між збірними Португалії та Чехії від журналіста Житомир.info В’ячеслава Ратинського.

«21 червня розпочалися матчі 1/4 фіналу чемпіонату з футболу ЄВРО-2012. Мій перший матч проходив у Варшаві, на головному стадіоні країни. Грали національні збірні Португалії та Чехії. Я думав, що не буду фотографувати ці матчі, але на щастя виявилось інакше, і крім сьогоднішнього я знімаю завтра у Гданську гру Німеччини та Греції. Крім про матч мені і немає що розповісти, бо жодних перипетій не сталося. Ані заворушок, ані бійок, навіть фаєрів ніхто на матчі не запалив, але то нічого.

От не щастить слов’янам у футболі чомусь. Чехи були останньою слов’янською командою на турнірі і подавали такі надії, але вилетіли, програвши португальцям 0:1. Ну це ж португальці зі своїм Кріштіано. Шкода звичайно, але маю сказати, що чехи дали непоганий бій «латиносам»: відпиралися до останнього і проводили надзвичайні атаки. Головне, що гра була цікава. Найбільше сподобався Петр Чех (кльово мабуть бути головним голкіпером країни і мати таке прізвище). До речі, після травми голови ви ніколи не побачите Петра на футбольному газоні без спеціального шолома. Щоб носити цей шолом Чех мав отримати дозвіл прем'єр-ліги і керівництва національної асоціації.

А ще сподобалось, як футболісти та вболівальники зворушливо прощалися. Після фінального свистка чеські вболівальники встали (а з ними і поляки, які в більшості підтримували чехів) і почали на весь стадіон скандувати «Češi, Češi, Češi, Češi…» та аплодувати… Футболісти підійшли до вболівальників, вклонилися кілька разів та поаплодували у відповідь. Я мало сльозу не пустив:)) Завтра чекайте розповідь з Гданська. До зустрічі, дорогі мої», - пише Славко у блозі на Житомир.info.

Дивіться також фотозвіти Славка Ратинського про групові матчі Євро-2012, які проходили у Польщі: Росія-Чехія, Італія-Іспанія, Росія-Польща, Італія-Хорватія., Греція-Росія, Іспанія-Хорватія.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі