Місто

У Житомирі представники Спілки радянських офіцерів проти перейменування вулиць на честь Шухевича та Бандери

13 June 2015, 12:04

 Чергові громадські обговорення щодо перейменування вулиць розпочалися 12 червня у присутності міліції. Кажуть, під час обговорення перейменування вулиці 1 Травня на Пилипа Орлика відбулася сутичка, тож цього разу вирішили заручитися підтримкою правоохоронних органів.

Житомиряни зібралися у міському Палаці культури, щоб обговорити перейменування вулиці Жукова на вулицю Героїв 95-ї бригади, Сабурова – на Романа Шухевича, та вулиці Чапаєва – на Степана Бандери.

На обговореннях зібралися люди різних поглядів та поколінь: зокрема представники «Правого сектору» та Всеукраїнської спілки радянських офіцерів, втім обійшлося без сутичок. На обговореннях були і самі мешканці вулиць, які збираються перейменувати. Деякі з жителів вважають, що зараз недоцільно витрачати на це гроші, а мешканці вулиці Чапаєва навіть підготували колективне звернення.

Під час обговорень представники Всеукраїнської спілки радянських офіцерів демонстративно вийшли із зали, інші проводжали їх оплесками.

Своє рішення пенсіонери пояснили тим, що питання щодо перейменування вирішено заздалегідь і в громадських обговореннях немає сенсу.

«Тут нічого робити, питання вирішене. Вже записано і проголосовано кого перейменовувати, а зараз напоказ роблять: зібрали людей, всі підтримали… Ніхто не підтримує! Треба достеменно знати кожну людину. От конкретно Жуков –  великий полководець земної кулі. І на якогось Бандеру міняти Жукова»,- обурюється член ЖОГО «Всеукраїнська спілка радянських офіцерів» Андрій Лой.

Заступник голови топонімічної комісії Георгій Мокрицький каже: така реакція – результат багаторічної пропаганди.

«Це продукт комуністичного виховання, комуністичної ідеологі і російської пропаганди. Це продукт. І поскільки це велося десятиліттями, а з нашої сторони не велося нічого, то от ми маємо результат», - каже Георгій Мокрицький.

Наприкінці обговорень присутні разом заспівали гімн. Пропозиції житомирян за результатами громадських обговорень будуть опубліковані на офіційному сайті міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі