Місто

Житомиряни поділились думками, як зупинити суїциди на пішохідному мосту в парку Гагаріна

2 December 2015, 17:58

Щонайменше 8 людей від початку року стрибнули з пішохідного мосту в Житомирі. Чому самогубці почали все частіше обирати саме це місце аби вкоротити собі віку, невідомо. Але стурбовані житомиряни вже зареєстрували петицію на сайті міської ради із закликом зупинити систематичні самогубства.

«Звичайно, проблема суїциду потребує систематичного вивчення та профілактики на державному рівні, та треба зовсім небагато зусиль та коштів, щоб вже сьогодні унеможливити чергове самогубство на зазначеному об’єкті. Для цього потрібно натягнути на 2 метри нижче мосту металеву, або текстильну сітку, провісивши її між балансирами та берегом. Не залишаймося байдужими до питання, ціна якому, без перебільшення - людське життя!», - йдеться у тексті петиції.

Ми вирішили запитати у житомирян, яким вони бачать вирішення цієї проблеми.  Прийшовши на міст, ми застали хлопця, який от-от збирається стрибнути.

Сергій 7-й рік займається роуп-джампінгом. І за цей час кілька разів зустрічав людей, які хотіли скоїти суїцид.

«В 13-му році п'яний хотів стрибнути, я його витягнув. І в цьому році літом дощ був, ми збиралися йти і тут теж чоловік хотів стрибнути, то ми його теж врятували. Перший був п'яний, він на спір хотів з кимось стрибнути, а другий - у нього там якісь проблеми з сім'єю були, щось таке. Ну я не знаю, можна було б якусь сітку натягнути, але все одно, думаю, від цього люди будуть більше стрибати. Єдиний вихід - закрити міст, а люди, які там живуть, щоб вони на маршрутці їздили через Зарічани», - каже Сергій Трейсер.

Інші житомиряни, з якими поспілкувалися журналісти, також пропонували збільшити кількість патрулів, які працюють в парку Гагаріна, або поставити охоронця на мосту. Деякі респонденти вважають, що проблема суїциду виникає через непорозуміння в сім’ї, її вирішення бачать у розмовах з рідними, консультаціях психолога або навіть спілкуванні з екстрасенсами. Більшість сходяться на думці, що навіть якщо міст закриють або обтягнуть сіткою, це не завадить людям, які вирішили вкоротити собі віку.

Що радить зробити з мостом (або на ньому) Житомирський психоаналітик, щоб звести до мінімуму випадки самогубств, читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, 1 грудня з підвісного мосту впала молода дівчина.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі