Влада

Житомирський водоканал змушував споживачів платити за те, що компенсували з держбюджету, ціна питання - 5,4 млн грн

4 December 2015, 11:00

Житомирський водоканал нараховував кошти споживачам за збільшення тиску холодної води, за які заплатила держава.

Про це Житомир.info повідомили в Державній фінансовій інспекції України.

«Фахівці Держфінінспекції в Житомирській області під час ревізії комунального підприємства «Житомирводоканал» Житомирської міської ради виявили зайве виділення йому з держбюджету субвенції на суму 5,4 млн грн, призначеної для погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги з водопостачання, що надавались населенню», – йдеться у повідомленн.

Посадові особи підприємства до фактичних витрат із надання послуг для населення протягом 2012–2014 рр. безпідставно включили витрати за послуги зі збільшення тиску холодної води в багатоповерхових будинках підвищувальними установками, оплату за які здійснено бюджетним коштом. Через це КП «Житомирводоканал» зайво отримало субвенції на суму 3,8 млн грн.

Окрім того, підприємство до фактичних витрат із надання послуг водопостачання для населення безпідставно включило витрати з амортизації об'єктів основних засобів, які отримані безоплатно. Тож підприємство зайво отримало ще понад 1,6 млн грн.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, 1 червня 2012 року директором підприємства КП «Житомирводоканал» був назначений Валерій Філіпов. На початку вересня 2013 року Філіпов був звільнений із займаної посади через закінчення строку контракту. У 2014 році директором КП «Житомирводоканал» був призначений Михайло Ничипорук, який очолює підприємство до цього часу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі